Vă înroşiţi des la faţă? Iată cum puteți remedia situația!
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

95 vizite

08-06-2023

0 comentarii

Vă înroşiţi des la faţă? Iată cum puteți remedia situația!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Înroşirea involuntară a obrajilor şi a gâtului poate apărea în cele mai nepotrivite momente şi poate avea numeroase cauze fizice şi emoţionale care stimulează sistemul nervos şi cauzează dilatarea vaselor de sânge.

Din punct de vedere fizic, susţin specialiştii, roşeaţa poate apărea când organismul este supraîncălzit din cauza temperaturii, a febrei sau a excitării. De asemenea, alimentele picante, unele medicamentele pentru ADHD şi pentru colesterol sau hipertiroidismul pot cauza înroşirea. Anumite persoane, însă, au mai multe vase de sânge la nivelul feţei care se pot dilata. Chiar dacă aceste persoane nu sunt anxioase, neliniştea creată de faptul că roşesc, poate agrava problema. Aşadar, odată ce vă simţiţi faţa fierbinte şi roşie, vă simţiţi şi mai jenat, iar roşeaţa se agravează. De fapt, doar gândul că v-aţi putea îmbujora poate crea nelinişte şi poate declanşa o afecţiune numită eritrofobia sau teama de a roşi în public, sunt de părere unii psihologi.

Ca să scăpaţi de această jenă, încercaţi să zâmbiţi. Aceasta este o modalitate bună de a estompa îmbujorarea, care va arăta mai natural pe obraji împreună cu un surâs. Unele persoane consideră îmbujorarea ceva drăguţ, pe când alţii nici nu o observă. Dacă vă gândiţi la ce cred ceilalaţi despre faptul că roşiţi nu faceţi decât să agravaţi situaţia. De asemenea, încercati să gestionaţi stresul. Tehnicile de relaxare, respiraţia profundă, meditaţia pot linişti sistemul nervos şi pot scădea tensiunea arterială asociată cu anxietatea. Nu în ultimul rând, răcoriţi-vă cu un pahar de apă rece care poate ajuta la scăderea temperaturii corpului, sau prin aplicarea unor comprese cu apă sau lapte care ajută la contractarea vaselor de sânge. În plus, răcoriţi-vă cu un pahar de apă rece care poate ajuta la scăderea temperaturii corpului sau prin aplicarea unor comprese cu apă sau lapte care ajută la contractarea vaselor de sânge.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660456 vizite | 23825 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7978 vizite | 905 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9436 vizite | 792 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429240 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000188 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671450 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660456 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577343 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.