Vaccinurile, un risc pentru sănătatea copilului?
Sursa de Sănătate logo

23martiemedicul2-1332519001

23martiemedicul2-1332519001
Familie

967 vizite

25-03-2012

0 comentarii

Vaccinurile, un risc pentru sănătatea copilului?

Articol publicat de Dr. Anca Sima
„Din cauza a tot felul de zvonuri despre vaccinuri, îmi este şi frică să merg mai departe cu vaccinarea copilului. Sincer, am auzit de la alţi părinţi că poate face autism de la vaccin. Sunt bulversată, m-ar putea ajuta medicul de gardă cu nişte informaţii clare, ca să ştiu ce am de făcut?” (Georgeta Lanuri). * * * Medicul primar pediatru Anca Sima, din cadrul Clinicii Homeomed, vă înţelege temerile, stimată doamnă Lanuri. Specialista şi-a amintit că un mare scandal legat de vaccinările recomandate pentru copiii mici a pornit de la un studiu apărut în urmă cu circa zece ani, care menţiona existenţa unor legături între anumite substanţe din componenţa vaccinurilor şi dezvoltarea autismului de către copilul vaccinat. Temerile au fost însă risipite de faptul că studiile ulterioare, efectuate pe durata unui deceniu, nu au reuşit să dovedească această legătură. Specialista ştie din experienţă că majoritatea părinţilor îşi bazează reticenţele faţă de un vaccin sau altul pe baza unor informaţii obţinute de la alţi părinţi sau din diverse alte surse neautorizate. Alţii se tem că vaccinurile ar fi toxice din cauza mercurului pe care l-ar conţine, fără să ştie că acest element chimic a fost eliminat de ani buni din procesul de producţie al vaccinurilor. Soluţie optimă de protejare Dr. Anca Sima ne-a mai spus că toate studiile efectuate pe tema vaccinurilor au ajuns la concluzia că acestea sunt cea mai bună soluţie de protejare împotriva bolilor infecţioase, numărul de reacţii negative la vaccinare fiind semnificativ mai mic faţă de complicaţiile grave care pot apărea în lipsa imunizării prin vaccin: „Le recomand tuturor celor care au rezerve asupra vaccinurilor să ceară lămuriri pediatrului şi să nu dea crezare surselor neautorizate. Un lucru e cert: s-a stabilit că nevaccinarea poate duce la transmiterea unor boli grave la categorii de persoane ce nu pot fi vaccinate, iar bebeluşii, femeile însărcinate sau cei cu probleme imunitare, devin tot mai expuşi în acest context”.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661365 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46430 vizite | 8597 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431246 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001427 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661365 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.