Veste bună pentru constănţeni: tratamentele reumatologice sunt decontate din nou de CJAS
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

3394 vizite

12-11-2016

0 comentarii

Veste bună pentru constănţeni: tratamentele reumatologice sunt decontate din nou de CJAS

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Bolnavii cu dureri reumatismale au motiv de bucurie. De curând, Clinica de Reuma-tologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) a intrat, din nou, în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, iar bolnavii nu mai trebuie să-şi plătească procedurile.

„Din toamna aceasta am intrat în contract cu CJAS, după cinci ani de pauză, acest lucru fiind extrem de benefic pentru bolnavi, pentru că acum avem posibilitatea de a trata gratuit un număr de 60 de pacienţi, pe care îi introducem pe servicii decontate de Casă. Trebuie precizat, însă, că ei nu plătesc decât dacă vor mai multe proceduri decât le recomandăm noi”, ne-a declarat şeful secţiei Reumatologie,dr. Camelia Ciobotaru.

În prezent, un pachet de patru proceduri, timp de zece zile, costă 200 de lei. Medicul a mai spus că în această perioadă predomină artro-zele vertebrale, cele de la nivelul genun-chilor şi ale şoldurilor, deci, în general, patologia degenerativă. Aşa cum era de aşteptat, majoritatea pacienţilor sunt per-soane de vârsta a treia.


Artrozele vertebrale sau spondiloza, cum i se mai spune, reprezintă modificările degenerative care apar la nivelul coloanei cervicale şi de aici încep simptomele, durerile. După consult, a explicat dr. Ciobotaru, pacientul trebuie să facă o radiografie. În plus, cadrele medicale tre-buie să ia în calcul şi celelalte boli asociate de care aceştia suferă, foarte mulţi fiind hipertensivi sau au diabet zaharat, ca să nu mai spunem că unii prezintă chiar se-chele neurologice după accidentele vasculare suferite. Procedurile care sunt efectuate la acest moment pe secţie sunt electroterapie, masaj, kinetoterapie, hidro-terapie, duş subacval, aplicaţii cu parafină etc.

Pe lângă acestea, până la sfârşitul anului, vor mai ajunge la Constanţa alte trei aparate moderne de fizioterapie, acestea reprezentând „o gură de oxigen” pentru secţie.

Taguri articol: sfatul medicului artroze electroterapie diabet zaharat fizioterapie kinetoterapie reumatism reumatologie terapie reumatismale camelia ciobotaru

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

323619 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

29795 vizite | 12646 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

324727 vizite | 3486 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1343864 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

954032 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

625706 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

550101 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

488718 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.