Vi s-a făcut brusc rău? Homeomed vă oferă asistenţă medicală non-stop!
Sursa de Sănătate logo

homeomed

homeomed
Sfatul medicului

1807 vizite

16-07-2012

3 comentarii

Vi s-a făcut brusc rău? Homeomed vă oferă asistenţă medicală non-stop!

Articol publicat de Dr. Katy BLACIOTI

Bolile cavităţii bucale la copii Interesant este că în ultima perioadă ne-am confruntat cu o altă categorie de boli ale vârstei copilăriei. Astfel, spre deosebire de afecţiunile cele mai cunoscute, respectiv rubeola, rujeola, varicela etc, atât nou născutul, sugarul, cât şi copilul mic, în primii ani de viaţă, pot fi afectaţi de un segment ocupat de „bolile gurii”. Printre cele mai cunoscute afecţiuni ale cavităţii bucale sunt stomatita şi candidoza. Candidoza Dacă pe cerul gurii, pe gingii, pe faringe şi, uneori, chiar pe buze apar erupţii albe, de consistenţa unui strat fin de făină, responsabilă de toate aceste manifestări este candida (provocată de o ciupercă). Lucrurile nu sunt deloc simple, cum s-ar putea crede, bebeluşul fiind deosebit de agitat, va refuza sânul sau biberonul din cauza durerilor pe care le resimte. De aceea, le recomand părinţilor să fie extrem de atenţi la igiena copilului, iar dacă observă unul dintre simptomele mai sus enunţate, să se prezinte de urgenţă la pediatru, pentru un consult de specialitate şi prescrierea unui tratament. Excesul de medicamente (antibiotice), o altă cauză Nu spun o noutate - având în vedere că suntem la dispoziţia pacienţilor (copii sau adulţi), 24 de ore din 24 -, ne-am trezit la ore târzii din noapte cu părinţi disperaţi că bebeluşii refuzau hrana, din cauza durerilor provocate de această boală a gurii. Majoritatea părinţilor au recunoscut că au exagerat cu medicamentele, dar că nu s-au gândit nicio clipă că acest lucru poate să le creeze un disconfort atât de serios micuţilor. Alte inflamaţii ale cavităţii bucale Cum aminteam la început, o altă boală a gurii este stomatita, nimic altceva decât o inflamaţie a mucoasei bucale. Şi în acest caz, sugarul nu-şi găseşte liniştea, plânge, nu vrea să mănânce, iar secreţia de salivă este extrem de abundentă. Dacă însă, la examenul cavităţii bucale, se observă o roşeaţă puternică, o inflamaţie a gingiilor, a mucoasei obrajilor şi a limbii, este vorba despre o altă afecţiune de la nivelul gurii, respectiv gingivita. Alteori, în urma examenului medical se pot observa mici pete cenuşii, dureroase la atingere, cunoscute sub denumirea de afte, boala numindu-se stomatită aftoasă. Problema este că aceasta se manifestă pe durata a două săptămâni, interval în care copilul trebuie alimentat cu multe lichide şi vitamine, dar şi supus unor badijonări locale cu glicerină cu stamicin. Având în vedere diversitatea afecţiunilor cavităţii bucale şi disconfortul maxim pe care acestea îl provoacă, le recomand părinţilor să se adreseze pediatrului, pentru a şti exact despre ce este vorba şi ce tratament se impune. Acest demers este cu atât mai necesar cu cât în astfel de situaţii copiii refuză mâncarea, iar calitatea vieţii lor este serios alterată.

Taguri articol: important

Comentează aici

3 comentarii

4 august 2014
diana dobrescu

In opinia mea, medicii de la Homeomed sunt foarte bine pregatiti si nu am nimic de reprosat in legatura cu serviciile oferite de acestia si nici nu programul. Am fost la diverse ore din zi sau din noapte si nu a fost nicio problema cu prezenta medicilor sau cu bunavointa acestora. Recomand cu incredere oricui are nevoie de servicii medicale de calitate in Constanta.

30 iulie 2012
siss

Este o minciuna faptul ca Homeomed ofera servicii medicale non stop! eu am fost cu copilul intr-o zi de sambata la ora 8 dimineata si asistenta a trebuit sa sune o doctorita care sa vina din papuci de acasa, de la cafea....la cabinet.Pana la urma am plecat, am ales altceva. Ofera servicii medicale in regim de permanenta dar doar pt injectii, in cazul in care nu ai unde sa le faci.Cat priveste prezenta unui medic pe timp de noapte...mai e mult pana acolo!

23 iulie 2012
rizea cristian

Fratilor faceti ce vreti dar nu va dati pe mana la angajatii de la homeomed...au facut medicina cu femeia de servici.In afara sa puna o branula si sa fac o injectie sunt toti niste nulitati.Nu lasati copilul pe mana doctorilor de la homeomed ca va moare copilul cu ei.Niste retardati toti.Dupa 5 zile de tratamente si bani cheltuiti am schimbat doctorul si ca sa aflu ca de fapt era un tratament total inadecvat de copilul meu nu avea nici o schimbare in bine.Credeti-ma nu o spun sa fac o reclama negativa neaparat cat sa va feriti de ei.

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655253 vizite | 12957 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7412 vizite | 534 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8830 vizite | 448 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429011 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000131 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671431 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

655253 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577337 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.