Virgil Pruteanu: DEGETE AMORŢITE? SOLUŢIA PRIN KINETOTERAPIE MANUALĂ
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

12125 vizite

10-11-2016

0 comentarii

Virgil Pruteanu: DEGETE AMORŢITE? SOLUŢIA PRIN KINETOTERAPIE MANUALĂ

Ce reprezintă amorțirea degetelor?

Amorțirea degetelor și / sau a mâinilor apare în mod obișnuit din cauza unor afectiuni care afectează nervii și / sau a vasele de sânge care alimentează mâna. Amorțirea degetelor sau mâinilor este adesea asociata cu furnicături.Amorțeala degetelor mainii poate varia de la un simptom enervant care apare uneori, la ceva care afecteaza capacitatea de a efectua sarcinile zilnice. Oricare ar fi simptomele, tratamentele non-invazive sunt adesea cea mai potrivita solutie.

Care sunt cauzele care duc la amorțirea degetelor?

Nervii din corpul tau sunt responsabili pentru transmiterea mesajelor către și de la creier. În cazul în care nervii sunt comprimati sau deteriorate amorțeala poate aparea. Exemple de afectiuni cunoscute care provoaca amorțirea degetelor:

Cum ne poate ajuta kinetoterapia manuala in lupta cu degetele amorțite?

Kinetoterapia manuala detensioneaza contracturile musculare care sustin vertebrele coloanei si, de asemenea, elimina acidul lactic din tendoane astfel creandu-se o felixibilitate mai mare in articulatie.

In functie de afectiunea care a dus la amortirea degetelor kinetoterapeutul poate scadea nivelul acelor pe care le simti in mana/degete. În leziunile de compresie nervoase accentul principal este de a reduce presiunea cauzată de problema comprimarea acestuia. De exemplu, în sindromul de tunel carpian, terapia fizica poate lucra pe alunecarea tendonului de la încheietura mâinii pentru a ajuta la reducerea cantității de compresie pe nervul median.

Pentru că sindroamele de compresie pot fi cauzate de leziuni și probleme posturale, kinetoterapeutii te vor ajuta în managementul postural pentru a reduce inflamația și utilizarea excesiva a mușchilor care cauzează tendoanele sa se mareasca si determina compresia pe nervi. De exemplu, în tunel carpian kinetoterapeutul va educa pacientul cu privire la plasarea încheietura mâinii corespunzătoare în timpul activităților de zi cu zi și activităților conexe.

În cazul în care nervii sunt comprimati în coloana vertebrală cervicală, de tracțiune, întinderea vertebrelor de la gât, se lucreaza manual de terapeuți pentru a reduce presiunea plasată asupra nervilor. Dacă există umflături semnificative terapia manuală va ajuta cu circulația fluidelor în scopul de a reduce umflarea din zona respectiva pentru a oferi ajutor nervilor și altor structuri comprimate. Terapia fizica poate lucra la restabilirea unei posturi mai normală și poate oferi programe de educație de fitness în scopul de a imbunatati sanatatea cardiovasculara si circulatia sangelui in tot corpul.

Cel mai important lucru de remarcat este ca aceste furnicaturi/ intepaturi prevestesc afectiuni mai grave cum ar fi pierderea mobilitatii din mâini și brațe. Este imperios necesar sa ceri ajutor specializat din timp pentru a nu-ti pierde mobilitatea.

Sursa: www.virgilpruteanu.ro

Taguri articol: Întrebări frecvente boli şi afecţiuni kinetoterapie virgil pruteanu

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

653161 vizite | 11240 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7322 vizite | 468 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

8712 vizite | 380 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428967 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000123 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671429 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

653161 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577337 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.