Vrei să dormi bine la noapte? Să nu bei ceaiurile de seară
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

867 vizite

15-04-2020

0 comentarii

Vrei să dormi bine la noapte? Să nu bei ceaiurile de seară

Consumul de ceai este considerat unul dintre cele mai sănătoase obiceiuri. Însă, trebuie să ştiţi că anumite ceaiuri care au un efect diuretic puternic, precum şi cele care au un conţinut mare de cofeină nu sunt deloc recomandate după masa de seară. Ele pot să disturbe somnul şi astfel nu veţi fi odihniţi dimineaţa, conform medlife.ro. Iată care sunt ceaiurile contraindicate seara.

Ceaiul de ghimbir

Este revigorant şi conferă energie, de aceea nu trebuie consumat seara, înainte de culcare. Fiind un remediu excelent folosit din vremuri străvechi, ceaiul de ghimbir este recomandat după masa de prânz, deoarece stimulează digestia şi favorizează un tranzit intestinal bun.

Ceaiul verde

Nu este recomandat spre consum seara, deoarece are un efect stimulator asupra sistemului cerebral, afectând astfel calitatea somnului. De asemenea, acţionează şi asupra rinichilor, mărind cantitatea de urină, fiind necesar să vă treziţi noaptea pentru a merge la toaletă. Prin urmare, cele mai bune momente pentru a consuma ceaiul verde sunt dimineaţa şi după masa de prânz, când are un efect benefic asupra digestiei şi arderii grăsimilor.

Ceaiul de măceşe

Sunt fructele care se numără printre cele mai bogate surse de vitamina C, de aceea el este recomandat în special în cazurile de oboseală permanentă, carenţă de vitamine, suprasolicitare, pentru că are proprietatea de a revigora organismul şi a-i conferi o stare de energie. De aceea, ar fi de preferat să nu-l consumaţi seara târziu, pentru a nu vă afecta calitatea somnului.

Ceaiul de cătină

Trebuie să ştiţi că acest fruct puternic colorat în portocaliu conţine de aproape 10 ori mai multă vitamina A decât o lămâie. Prin urmare, acest ceai are un efect energizant asupra corpului şi va influenţa calitatea somnului. Consumaţi-l în timpul zilei, deoarece are numeroase beneficii asupra sănătăţii organismului.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661547 vizite | 57221 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

67710 vizite | 11686 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17779 vizite | 1803 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431835 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001774 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671682 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661547 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

578154 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.