Vrei să eviţi o sarcină sau să devii mămică? Metode de calculare a ovulaţiei
Sursa de Sănătate logo
Fertilitate

1221 vizite

17-01-2018

0 comentarii

Vrei să eviţi o sarcină sau să devii mămică? Metode de calculare a ovulaţiei

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Care sunt metodele de calculare a ovulaţiei? Cum se face acest lucru? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care femeile şi le pun deseori. Potrivit specialiştilor Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, metoda de calculare a ovulaţiei reprezintă o metodă naturală de planning familial, prin cunoaşterea fazelor ciclului menstrual al femeii, perioadele ei de fertilitate maximă, precum şi cele în care este cel mai puţin fertilă (în care probabilitatea de a rămâne însărcinată este foarte mică).

„Nu este o metodă recomandată de contracepţie, dar este folositoare, atât cuplurilor care vor să evite o sarcină nedorită, cât şi celor care-şi doresc una. Dacă femeia are cicluri menstruale neregulate, atunci metoda calendarului nu ar trebui să fie luată în considerare. Ce trebuie reţinut: orice metodă care apare sub numele de planificare familială nu te protejează de bolile cu transmitere sexuală”, au precizat medicii.

Aceştia au explicat că cele trei metode de calculare a ovulaţiei sunt următoarele: metoda calendarului, metoda temperaturii bazale, mucus test.

Pentru detalii, apelaţi numărul de telefon al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie „Euromaterna”, 0241.605.555.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

296736 vizite | 40742 comentarii

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623863 vizite | 192 comentarii

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

476750 vizite | 155 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1333869 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

950411 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

623863 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

546963 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

486863 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.