Vreți să deveniți mamă? Care este momentul cel mai potrivit
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

784 vizite

22-03-2022

0 comentarii

Vreți să deveniți mamă? Care este momentul cel mai potrivit

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Vă doriți un copil? Foarte bine. Dacă ați decis că a sosit momentul să vă măriți familia, trebuie să fiți conștientă de faptul că fertilizarea este începutul sarcinii și este un proces complex care are loc după contactul sexual. Cu toate acestea, spre deosebire de ceea ce cred majoritatea oamenilor, nu rămâneți gravidă imediat după o partidă de amor. Vreți să știți ce se întâmplă? Un ovul (gametul feminin) se unește cu un spermatozoid (gametul masculin), deci sarcina apare atunci când genele ambilor părinți se unesc și formează o nouă celulă numită zigot.

Medicii susțin că, practic, fertilizarea este procesul prin care ovulul și spermatozoidul fuzionează pentru a forma un zigot. Pare simplu, deși necesită o serie de condiții optime pentru a avea loc. De fapt, probabilitatea de a rămâne gravidă variază între 20 și 25%, sunt de părere unii specialiști. Această cifră se referă la situația în care o persoană nu folosește o metodă contraceptivă. Așadar, procesul de gestație nu apare de fiecare dată înainte, chiar și după fertilizare. Totodată, este important să fiți conștienți de faptul că, pentru ca aceasta să aibă loc, femeia trebuie să se afle într-un stadiu specific al ciclului menstrual. Acest lucru apare, de obicei, în jurul celei de-a 14-a zile a ciclului menstrual, respectiv în timpul ovulației. Cu toate acestea, sperma poate trăi până la trei zile în tractul genital feminin. Un ovul supraviețuiește numai la 24 de ore după ovulație. Prin urmare, fertilizarea are loc în acest interval de timp (o zi), chiar dacă actul sexual a avut loc cu două sau trei zile mai devreme.

Taguri articol: sfatul medicului fertilizare sarcina gravidă

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661406 vizite | 57219 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

49748 vizite | 9127 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17551 vizite | 1787 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431360 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001496 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671642 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661406 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577689 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.