Vreţi să deveniţi părinţi? Consultul preconcepțional vă poate ajuta
Sursa de Sănătate logo
Sfatul medicului

657 vizite

30-07-2019

0 comentarii

Vreţi să deveniţi părinţi? Consultul preconcepțional vă poate ajuta

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Vă doriţi foarte tare un copil? Dacă aţi luat, deja, această decizie, atunci ar fi bine să faceţi, neapărat, un consult preconcepţional. Acesta este primul pas pe care trebuie să îl facă un cuplu care îşi doreşte să conceapă un copilaş. În acest fel, viitorii părinţi se asigură că îi oferă celui mic cel mai bun start în viaţă. Totodată, o sarcină planificată înseamnă rezolvarea din timp a tuturor problemelor medicale şi stabilirea unui ritm de viaţă sănătos.

Un consult preconcepţional presupune ca medicul să facă un istoric medical amănunţit al partenerilor, completat de un examen fizic general, pentru a putea stabili ce măsuri sunt necesare pentru ca cei doi să fie pregătiţi din punct de vedere fizic şi emoţional pentru a avea un copil.

„Consultul preconcepţie este modalitatea prin care ne asigurăm că înainte de obţinerea sarcinii, viitorul organism matern este sănătos, disponibil de a susţine pe perioada sarcinii, două organisme.

În cadrul consultului, o mare importanţă o are discuţia cu pacienta: antecedentele familiare (afecţiuni ale rudelor de gradul 1 care pot avea impact asupra pacientei), antecedentele personale - caracteristicile ciclului menstrual, sarcini anterioare - modul în care s-au derulat şi afecţiuni asociate acestora, numărul chiuretajelor sau a avorturilor, operaţii sau afecţiuni din sfera ginecologică (şi nu numai), tratamente cronice”, a explicat dr. Dana Mănac, medic specialist Obstetrică- Ginecologie.

Ea a precizat că în cadrul primului consult, pot interveni emoţiile şi odată cu ele, aţi putea rata precizarea anumitor detalii, de aceea se recomandă notarea informaţiilor.

După discuţie, urmează examenul ginecologic (complementar, recoltarea de probe - testul Babes-Papanicolau, culturi din colul uterin - inclusiv Chlamydia, Mycoplasma, Ureaplasma, examen bacteriologic al secreţiei vaginale). Ultima parte a consultului constă în examinarea organelor genitale interne, cu ajutorul ecografiei.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660333 vizite | 17905 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7642 vizite | 708 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9077 vizite | 603 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429160 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000162 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660333 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.