Vreţi să slăbiţi? Limitați consumul de fructe!
Sursa de Sănătate logo
Alimentație

967 vizite

07-04-2021

0 comentarii

Vreţi să slăbiţi? Limitați consumul de fructe!

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

De foarte multe ori, persoanele care vor să scadă în greutate încep să mănânce fructe, în ideea că vor scăpa de kilogramele în plus. Este adevărat că fructele sunt o alegere sănătoasă, deoarece conţin cantităţi importante de fibre, vitamine şi minerale, dar, în acelaşi timp, ele sunt bogate în fructoză şi trebuie consumate cu măsură. De ce? „Prea multă fructoză creşte nivelul insulinei, iar organismul arde mai greu grăsimile atunci când nivelul insulinei este ridicat. Mai departe, fructoza este procesată de ficat şi este depozitată sub formă de grăsime, pentru a fi transformată în energie mai târziu. Diabeticii sau persoanele care vor să piardă în greutate trebuie să fie atenţi la cantitatea de zahăr, respectiv fructoză, pe care o consumă. În principiu, un fruct pe zi este suficient. Desigur, pentru cei care nu au probleme cu greutatea, nivelul de fructoză nu reprezintă o problemă, dar pentru cei care sunt supraponderali sau obezi, consumul nelimitat de fructe îi poate împiedica să piardă în greutate”, a precizat nutriţionistul Ioana Roman.

De asemenea, trebuie să ştiţi că fructele nu sunt singura sursă de fructoză, aceasta putând fi găsită în sucurile de fructe şi în îndulcitorii naturali, precum mierea de albine. Specialiştii spun că fructele mai închise la culoare sunt printre cele mai sănătoase şi că merişoarele, zmeura şi afinele scad nivelul glucozei. Ca urmare, dacă doriţi să slăbiţi, limitaţi consumul de fructe cât puteţi. Oricum, optaţi, mai degrabă, pentru fructele de pădure şi merele verzi şi mâncaţi mai rar fructe dulci.

Comentează aici

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331155 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70672 vizite | 37168 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328682 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959021 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631597 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552259 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491685 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.