Zeci de copii cu boală diareică acută. „Circulaţia intensă a turiştilor favorizează răspândirea infecţiilor”
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1064 vizite

02-08-2017

0 comentarii

Zeci de copii cu boală diareică acută. „Circulaţia intensă a turiştilor favorizează răspândirea infecţiilor”

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Înghesuială mare pe holurile Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, din cauza numărului mare de copii ce prezintă simptome specifice bolii diareice afecţioase. În principiu, micii pacienţi au ajuns la spital cu episoade de vomă, diaree şi febră. O mare parte dintre aceştia au fost direcţionaţi aici de la Secţia de Urgenţe, pediatrie, a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, în perioada 17 iulie – 23 iulie, au fost diagnosticate în serviciul de boli infecţioase un număr de 101 cazuri de boală diareică acută, din care au fost spitalizate 63 cazuri, urmând să se facă un nou bilanţ, acum, că luna iulie s-a sfârşit, căci cazurile nu contenesc să sosească.

Boala diareică acută este dată de o mare diversitate de germeni (bacterii, virusuri, protozoare, fungi). Indiferent cărei clase aparţin şi ce denumire poartă, germenii infecţioşi cauzează o diaree acută infecţioasă.

Boala diareică infecţioasă se manifestă prin simptome ca: scaune apoase frecvente, deshidratare severă, febră prelungită şi vărsături.
Deoarece locuim într-o zonă turistică, specialiştii avertizează că circulaţiei intense a turiştilor favorizează răspândirea agenţilor infecţioşi. Boala diareică infecţioasă acţionează asupra organismului diferit, în funcţie de agentul infecţios care o produce, dar şi de vârstă, reactivitate etc.

Taguri articol: stiri medicale deshidratare diaree

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

176085 vizite | 92512 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

363547 vizite | 48305 comentarii

Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon" Mihaela Bilic: SLĂNINA DE PORC ESTE SĂNĂTOASĂ. "Este mai aproape de uleiul de măsline şi de somon"

261374 vizite | 7590 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1368369 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

965387 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

640543 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

556017 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

494975 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.