Zeci de copii cu boală diareică acută. „Circulaţia intensă a turiştilor favorizează răspândirea infecţiilor”
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1245 vizite

02-08-2017

0 comentarii

Zeci de copii cu boală diareică acută. „Circulaţia intensă a turiştilor favorizează răspândirea infecţiilor”

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Înghesuială mare pe holurile Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa, din cauza numărului mare de copii ce prezintă simptome specifice bolii diareice afecţioase. În principiu, micii pacienţi au ajuns la spital cu episoade de vomă, diaree şi febră. O mare parte dintre aceştia au fost direcţionaţi aici de la Secţia de Urgenţe, pediatrie, a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Boli Infecţioase, în perioada 17 iulie – 23 iulie, au fost diagnosticate în serviciul de boli infecţioase un număr de 101 cazuri de boală diareică acută, din care au fost spitalizate 63 cazuri, urmând să se facă un nou bilanţ, acum, că luna iulie s-a sfârşit, căci cazurile nu contenesc să sosească.

Boala diareică acută este dată de o mare diversitate de germeni (bacterii, virusuri, protozoare, fungi). Indiferent cărei clase aparţin şi ce denumire poartă, germenii infecţioşi cauzează o diaree acută infecţioasă.

Boala diareică infecţioasă se manifestă prin simptome ca: scaune apoase frecvente, deshidratare severă, febră prelungită şi vărsături.
Deoarece locuim într-o zonă turistică, specialiştii avertizează că circulaţiei intense a turiştilor favorizează răspândirea agenţilor infecţioşi. Boala diareică infecţioasă acţionează asupra organismului diferit, în funcţie de agentul infecţios care o produce, dar şi de vârstă, reactivitate etc.

Taguri articol: stiri medicale deshidratare diaree

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

491207 vizite | 112783 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

257708 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

440999 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420005 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

993904 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667972 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575018 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

507978 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.