Acneea poate fi combătută prin alimentaţie
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

2611 vizite

26-11-2015

1 comentariu

Acneea poate fi combătută prin alimentaţie

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir

Aşa cum anumite produse accentuează simptomele acneei, există şi alimente care furnizează substanţele benefice care le combat.

„Din punct de vedere nutriţional, s-a constatat că anumite alimente şi lichide accentuează simptomele acneei. Aşadar, persoanele care au această afecţiune trebuie să evite alimentele care conduc la agravarea acneei: zahărul rafinat, grăsimile animale şi aditivii alimentari”, a declarat pentru Agerpres nutriţionistul Lygia Alexandrescu.

Potrivit specialistului, sunătoarea, uleiul sau seminţele de in şi muşeţelul au proprietăţi antiinflamatorii şi pot fi folosite în tratamentul acneei. De asemenea, „uleiul de arbore de ceai verde are un efect antimicrobian şi reduce acneea după un tratament consecvent de minimum trei luni”, a adăugat nutriţionistul.

Studiile clinice indică faptul că zincul poate fi un mineral eficient în tratamentul antiinflamator al acneei, obţinându-se rezultate semnificative după administrarea gluconatului de zinc timp de 60 de zile.

Medicii homeopaţi recomandă unul sau mai multe tratamente pentru acnee, luând în considerare caracteristicile fizice, emoţionale şi intelectuale ale fiecărui pacient.

Belladonna este un remediu homeopat recomandat persoanelor care suferă de acnee pustulară inflamată. Calendula (aflată în gălbenele) este recomandată persoanelor care prezintă pustule sau leziuni dermale. Hepar sulfur se indică în acneea dureroasă. Kali bromatum se recomandă persoanelor cu acnee profundă localizată în special pe frunte şi care manifestă şi o stare de nervozitate crescută. Silicea este recomandată în acneea uşoară sau moderată”, a mai declarat Alexandrescu.

Astfel, strategia de luptă împotriva acneei este mai complexă decât se credea, iar şansele de ameliorare şi vindecare cresc cu fiecare nouă posibilitate de tratament descoperită.

Acneea este o boală a pielii care afectează suprafeţele corpului care conţin glande seboreice mari, incluzând nasul, fruntea, bărbia, obrajii şi spatele. Ea se manifestă prin prezenţa porilor încărcaţi şi a leziunilor dermale cunoscute popular sub numele de coşuri.

Taguri articol: frumusete îngrijire boli şi afecţiuni remedii naturiste homeopatie acnee

Comentează aici

1 comentariu

12 iulie 2016 Aurel
aurelg@yahoo.com

Am acnee de 1 an de zile si ieri am inceput o cura cu derminax. Sunt curios daca o sa se mai amelioreze situatia. Sper din tot sufletul sa fie mai bine pentru ca ma deranjeaza teribil felul in care arat si in plus sunt si foarte suparatoare.

Articole recomandate

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

331155 vizite | 48305 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

70662 vizite | 37165 comentarii

„Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?” „Vaccinarea, act de prevenţie obligatoriu sau recomandat?”

328682 vizite | 3532 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1351661 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

959021 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

631597 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

552259 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

491685 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.