Cum afli dacă suferi de astm
Sursa de Sănătate logo

fondbpoctestarigratuite-1383154333

fondbpoctestarigratuite-1383154333
Sfatul medicului

2476 vizite

12-01-2014

0 comentarii

Cum afli dacă suferi de astm

Articol publicat de Dr. Doina PÎRÎU

Pentru a afla, fără dubiu, dacă suferiţi de astm este necesară efectuarea unei măsurători a funcţiei pulmonare prin spirometrie.
Astmul este o boală cu evoluţie lentă, de lungă durată, posibil pe tot restul vieţii, în care există o inflamaţie permanentă a căilor respiratorii. Inflamaţia căilor aeriene, netratată, determină în timp îngustarea căilor aeriene (obstrucţie bronşică), responsabilă de senzaţia de lipsă de aer percepută de persoanele afectate. Manifestările astmului bronşic apar din cauza îngustării căilor respiratorii, ceea ce nu permite aerului să intre şi să iasă din plămâni. Simptomele pot să apară mai des sau mai rar, de la câteva ori pe zi la câteva ori pe săptămână sau de la un sezon la altul; uneori se pot agrava în timpul nopţii, pacientul trezindu-se cu lipsă intensă de aer. Simptomele pot să dispară sau să se amelioreze spotan, dar în majoritatea cazurilor este necesar tratamentul. Simptomele sunt: respiraţie dificilă sau senzaţie de sufocare, respiraţie şuierătoare (wheezing), constricţie toracică (senzaţia că „vă strânge”, „vă apasă” pieptul), tuse persistentă iritantă, uscată sau însoţită de eliminarea unei substanţe albicioase sau transparente gelatinoase. Uneori, tusea poate fi singura manifestare a astmului. Pentru a afla, fără dubiu, dacă suferiţi de astm este necesară efectuarea unei măsurători a funcţiei pulmonare prin spirometrie.

Taguri articol: astm Doina Pîrîu important pneumologie sfatul medicului

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

201825 vizite | 92517 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

387528 vizite | 48305 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

59025 vizite | 47240 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1381459 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

972357 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

647502 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

560541 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

498560 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.