Dormi suficient de mult, dar tot nu te poţi trezi dimineaţa?
Sursa de Sănătate logo
Boli şi afecţiuni

1317 vizite

14-10-2016

0 comentarii

Dormi suficient de mult, dar tot nu te poţi trezi dimineaţa?

Probabil că nu dormiți în mod efectiv. Uneori, oamenii pot fi conștienți de acest lucru – de obicei când nu pot să adoarmă seara la culcare sau când se trezesc noaptea din somn şi nu mai pot adormi la loc cu orele. Dar nu întotdeauna se întâmplă aşa. Iar starea de somnolenţă din timpul zilei îţi poate indica faptul că suferi de tulburări de somn.

În cazul în care nu te poţi trezi dimineaţa în ciuda faptului că dormi suficient de mult, trebuie să ştii că există două tulburări de somn pe care medicul dumneavoastră le-ar putea lua în considerare:

1. Apnee în somn obstructivă. Aceasta este cea mai comună. Aveți dificultăți de respirație în timpul somnului şi scoateţi sunete puternice, de obicei fără să ştiţi. Apneea poate provoca, de asemenea, alte probleme grave de sănătate.

2. Mișcări în somn ale mâinilor şi picioarelor. Aceasta constă în agitarea picioarelor sau brațelor în timpul somnului, ceea ce poate duce la tulburări de somn.

În ambele situaţii este posibil să dormiţi suficient de mult, dar niciodată să nu aveţi un somn de calitate, profund, aşa că nu vă puteţi odihni cu adevărat. O situaţie mai rară ar putea şi narcolepsia (adormitul în timpul zilei, din senin).

În cazul în care bănuiţi oricare dintre aceste posibilităţi, se impune o evaluare a unui medic specialist. Toate sunt tratabile, aşa că vă veţi simţi mult mai bine odată ce vă veţi recăpăta somnul profund şi sănătos. Astfel, vă veţi putea trezi fără probleme dimineaţa şi chiar să preveniţi probleme de sănătate mult mai grave.

Taguri articol: boli şi afecţiuni somn apnee in somn

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661365 vizite | 57217 comentarii

Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială Mătasea de porumb poate reduce glicemia și tensiunea arterială

46511 vizite | 8617 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

17531 vizite | 1785 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1431247 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1001429 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671632 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

661365 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577655 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.