Fierul nu vindecă doar anemiile, ci măreşte şi rezistenţa la îmbolnăviri
Sursa de Sănătate logo
Dicţionar medical

764 vizite

15-01-2020

0 comentarii

Fierul nu vindecă doar anemiile, ci măreşte şi rezistenţa la îmbolnăviri

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Fierul este extrem de important pentru noi, oamenii, acesta având rolul de a vindeca şi preveni anemiile, asigură secreţia gastrică, respiraţia celulară, ajută la procesul de creştere, măreşte rezistenţa la îmbolnăviri etc. În acelaşi timp, fierul are acţiune antioxidantă, şi mai ales ajută funcţia reproductivă.

Referitor la acest ultim aspect, a subliniat dr. Magdalena Costea, reprezentantele sexului frumos sunt mai predispuse la deficit de fier, decât bărbaţii. Din acest motiv, este foarte important ca ele să recurgă la administrarea unor suplimente de fier în alimentaţie.

Se pare că femeile sunt mai susceptibile de a avea un deficit de fier în organism din cauza faptului că în adolescenţă au loc o mulţime de transformări în corpul unei femei, de la creşterea părului corporal, al sânilor şi până la momentul venirii menstruaţiei. Acest lucru înseamnă că adolescentele au mai puţin fier în organism şi este necesar ca ele să suplimenteze resursele printr-o alimentaţie adecvată.

De asemenea, prin ciclul menstrual, femeile pierd între 30-80 ml de sânge pe lună, iar asta înseamnă scăderea nivelului de fier. Acesta este şi motivul pentru care se impune suplimentarea aportului de fier.

De asemenea, mai există un aspect, şi anume că în timpul sarcinii este nevoie de mai mult oxigen care să irige sângele. În plus, copilul din burtică are nevoie de extra fier pentru a se dezvolta sănătos.

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

216046 vizite | 92519 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

103563 vizite | 87050 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

400791 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1389108 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

975481 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

654028 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

563613 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

501325 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.