Popcornul, recomandat de nutriționiști drept o gustare sănătoasă
Sursa de Sănătate logo
Nutriţie

257 vizite

13-02-2023

0 comentarii

Popcornul, recomandat de nutriționiști drept o gustare sănătoasă

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Multe persoane se întreabă dacă popcornul îngrașă. În prezent, există multe mituri și controverse legate de acest produs, dar nutriționiștii îl propun ca gustare sănătoasă, deoarece oferă beneficii organismului uman, el obţinându-se dintr-o varietate de porumb.

Din păcate, popcornul din comerț conține, în general, aditivi cu valoare energetică. Cu alte cuvinte, spre deosebire de cel preparat acasă, acesta conține multă sare, zahăr, caramel sau chiar unt. Deci, dacă îl preparaţi la voi acasă, popcornul poate fi o gustare sănătoasă. Conform unui studiu american, o cană de popcorn preparat acasă nu conține decât 30 de calorii. Mai întâi, încălziţi uleiul în cratiță, la foc mediu şi adăugaţi porumbul. Amestecaţi-l cu uleiul și acoperiţi cratița. Veţi auzi cum boabele de porumb încep să pocnească.

Așteptaţi până când zgomotul se oprește pentru a vă asigura că popcornul este gata. Ce nutrienţi oferă popcornul? Pe lângă faptul că este o opțiune practică și ieftină, conține carbohidrați, fibre alimentare, grăsimi și proteine. Totodată, conține vitamine și minerale. În plus, el constituie o opțiune bună pentru oamenii care vor să amelioreze senzația de foame. Pe lângă faptul că este sărac în calorii, fibrele dietetice din componența sa au un efect de sațietate.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660809 vizite | 46266 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

10104 vizite | 1590 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

12768 vizite | 1372 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429558 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000298 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671485 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660809 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577383 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.