Popcornul, recomandat de nutriționiști drept o gustare sănătoasă
Sursa de Sănătate logo
Nutriţie

179 vizite

13-02-2023

0 comentarii

Popcornul, recomandat de nutriționiști drept o gustare sănătoasă

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU

Multe persoane se întreabă dacă popcornul îngrașă. În prezent, există multe mituri și controverse legate de acest produs, dar nutriționiștii îl propun ca gustare sănătoasă, deoarece oferă beneficii organismului uman, el obţinându-se dintr-o varietate de porumb.

Din păcate, popcornul din comerț conține, în general, aditivi cu valoare energetică. Cu alte cuvinte, spre deosebire de cel preparat acasă, acesta conține multă sare, zahăr, caramel sau chiar unt. Deci, dacă îl preparaţi la voi acasă, popcornul poate fi o gustare sănătoasă. Conform unui studiu american, o cană de popcorn preparat acasă nu conține decât 30 de calorii. Mai întâi, încălziţi uleiul în cratiță, la foc mediu şi adăugaţi porumbul. Amestecaţi-l cu uleiul și acoperiţi cratița. Veţi auzi cum boabele de porumb încep să pocnească.

Așteptaţi până când zgomotul se oprește pentru a vă asigura că popcornul este gata. Ce nutrienţi oferă popcornul? Pe lângă faptul că este o opțiune practică și ieftină, conține carbohidrați, fibre alimentare, grăsimi și proteine. Totodată, conține vitamine și minerale. În plus, el constituie o opțiune bună pentru oamenii care vor să amelioreze senzația de foame. Pe lângă faptul că este sărac în calorii, fibrele dietetice din componența sa au un efect de sațietate.

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

494865 vizite | 112844 comentarii

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

258233 vizite | 92519 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

441541 vizite | 48305 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1420650 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

994127 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

667991 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

575130 vizite

SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei SARCINA PE SĂPTĂMÂNI - totul despre evoluţia copilului şi a gravidei

508096 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.