Remedii naturiste pentru tratarea înţepăturilor de insecte
Sursa de Sănătate logo
Ştiri medicale

1218 vizite

10-07-2017

0 comentarii

Remedii naturiste pentru tratarea înţepăturilor de insecte

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Pe lângă beneficiile oferite de sezonul estival, există şi situaţii în care ni se face dor de sezonul rece. Oricât ne-am feri de insecte, tot ne alegem cu câte o înţepătură pe care trebuie să o suportam aproximativ 2 de săptămâni. Din păcate, copiii sunt cei mai afectaţi, pentru că aceştia pot dezvolta o reacţie alergică, iar înţepăturile se pot suprainfecta.

„Pentru a ţine la distanţă insectele, se pot folosi uleiuri esenţiale, de lavandă, lămâie şi mentă, însă înainte de a fi folosite, acestea trebuie testate, pentru ca cel mic să nu facă alergie la ele. Totodată, uleiul de lavandă este foarte bun şi pentru tratarea înţăpăturilor, deoarece regenerează celulele pielii. Şi uleiul de tea tree este indicat în tratarea leziunilor după înţepătura de insectă”, explică dr. Mirela Stângaciu, fitoterapeut.

Înţepăturile de insectă nu prezintă o urgenţă sau un pericol, decât în cazul copiilor alergici. Leziunile provocate de înţepăturile anumitor insecte pot fi tratate cu spălături cu ceai de muşeţel, băi cu bicarbonat de sodiu ţi ungerea lor cu uleiuri esenţiale. În cazul în care acestea se complică, cel mai bine este să urmaţi indicaţiile unui specialist.

Taguri articol: stiri medicale reacţie alergică remedii naturiste

Comentează aici

Articole recomandate

Zece motive să te prezinţi la pneumolog Zece motive să te prezinţi la pneumolog

201823 vizite | 92517 comentarii

Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele Te înţeapă inima? Iată care pot fi motivele

387523 vizite | 48305 comentarii

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

59008 vizite | 47223 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1381456 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

972355 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

647501 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

560540 vizite

Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii Mâncarea sănătoasă adaugă ani buni vieţii

498559 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.