Sfaturi de la specialist / Tratamentul naturist al afecţiunilor prostatei
Sursa de Sănătate logo
Remedii naturiste

2729 vizite

29-12-2016

0 comentarii

Sfaturi de la specialist / Tratamentul naturist al afecţiunilor prostatei

Articol publicat de Vali PAPATANASIU

Potrivit prof. dr. Viorel Tode, medic specialist urolog, pentru ameliorarea tulburărilor determinate de mărirea benignă a prostatei, pot fi utile multe preparate din plante, denumite fito-terapice, precum seminţele de dovleac, rădăcinile de urzică şi fructele palmierului palmat.

Datorită numeroşilor factori răspunzători de tulburările ce apar în hipertrofia benignă de prostată, plantele medicinale prezintă avantajul de a avea multiple mecanisme de acţiune. Boli precum stagnarea secreţiilor şi procesul inflamator de la nivelul ţesutului prostatic pot fi influenţate în mod pozitiv, prin preparatele pe bază de plante.

„Mulţi pacienţi, după administrarea preparatelor fitoterapice, descriu o ameliorare a senzaţiei de presiune, de arsură, precum şi a dorinţei frecvente de urinare. În principiu, aceste preparate sunt foarte bine tolerate şi există multiple medicamente pe bază de plante ce pot fi administrate numai o singură dată pe zi”, explică specialistul urolog.

Pentru un tratament de succes, sunt decisive, totuşi, două puncte. Primul se referă la examinarea imediată de către medic, la apariţia primelor simptome şi începerea fără întârziere a tratamentului, pentru că numai în această situaţie sunt active şi utile tratamentele. Cel de-al doilea pune accent pe faptul că pacienţii trebuie să aibă răbdare cu administrarea medicamentelor.

De obicei, durează circa două săptămâni până când se ameliorează primele simptome. Medicamentele indicate de medic nu trebuie întrerupte prea frecvent, în niciun caz înainte de consultarea acestuia.

Taguri articol: remedii naturiste prostată urologie

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660311 vizite | 17404 comentarii

Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil? Cum ne pregătim sufleteşte pentru a avea un copil?

7609 vizite | 680 comentarii

De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie De foarte multe ori, pacienţii dermatologici suferă şi de depresie

9051 vizite | 582 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1429153 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

1000161 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671438 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

660311 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577341 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.