Sforăiţi? Iată testul care vă arată dacă sforăitul este semn de boală!
Sursa de Sănătate logo

test apneea in somn

test apneea in somn
Întrebări frecvente

1537 vizite

21-01-2014

0 comentarii

Sforăiţi? Iată testul care vă arată dacă sforăitul este semn de boală!

Articol publicat de Redactor
Care sunt situaţiile în care vi se întâmplă să adormiţi? (nu se iau în calcul situaţiile când sunteţi foarte obosit!)  1.Citind un ziar sau o carte, în poziţia şezut: 0 – nu aţipesc niciodată 1 – uşoară şansă de aţipire 2 – şanse moderate de aţipire 3 – mari şanse de aţipire 2.Privind la TV: 0 – nu aţipesc niciodată 1 – uşoară şansă de aţipire 2 – şanse moderate de aţipire 3 – mari şanse de aţipire 3. Şezut inactiv în locurile publice (teatru, şedinţă, autobuz) 0 – nu aţipesc niciodată 1 – uşoară şansă de aţipire 2 – şanse moderate de aţipire 3 – mari şanse de aţipire 4.Repaus după-amiază pentru relaxare: 0 – nu aţipesc niciodată 1 – uşoară şansă de aţipire 2 – şanse moderate de aţipire 3 – mari şanse de aţipire 5.Ca pasager într-o maşină timp de o oră fără pauză: 0 – nu aţipesc niciodată 1 – uşoară şansă de aţipire 2 – şanse moderate de aţipire 3 – mari şanse de aţipire 6.Şezând şi vorbind cu cineva: 0 – nu aţipesc niciodată 1 – uşoară şansă de aţipire 2 – şanse moderate de aţipire 3 – mari şanse de aţipire 7. În calitate de şofer, când maşina s-a oprit pentru câteva minute în trafic: 0 – nu aţipesc niciodată 1 – uşoară şansă de aţipire 2 – şanse moderate de aţipire 3 – mari şanse de aţipire  8.Stând liniştit după masa de prânz (fără alcool): 0 – nu aţipesc niciodată 1 – uşoară şansă de aţipire 2 – şanse moderate de aţipire 3 – mari şanse de aţipire   Punctaj ♦ Între 1 şi 6 – pacientul se odihneşte îndeajuns; ♦ Între 7 şi 9 – Somnul pacientului poate fi îmbunătăţit, este posibil să nu sufere de apnee în somn; ♦ Peste 10 – Pacientul suferă de o tulburare a somnului, posibil de apnee în somn      
Taguri articol: apnee in somn breaking sfarait somn test

Comentează aici

Articole recomandate

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566606 vizite | 145 comentarii

Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav Ce semne îţi arată că ai un ficat bolnav

56438 vizite | 58 comentarii

Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă Cum ştii dacă ai probleme cu glanda tiroidă

43561 vizite | 41 comentarii

Top 5 articole

Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate? Care sunt condiţiile pentru a deveni coasigurat la sănătate?

1428090 vizite

Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani" Noul sindrom care face ravagii printre copii. "Se manifestă foarte des la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani"

998601 vizite

Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate Căpşunile, o adevărată porţie de sănătate

671219 vizite

HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016 HYDRA Deluxe SPA - tratamentul must-have al verii 2016

577259 vizite

Cum scăpăm de durerea în gât Cum scăpăm de durerea în gât

566606 vizite

înapoi sus Vezi varianta de desktop
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.