Ştiri medicale
1139 accesări 30 Ianuarie 2017 0 comentarii

Periajul agresiv al dinţilor afectează gingiile

Medicii specialişti stomatologi sunt de părere că o mare parte dintre pacienţi nu se spală pe dinţi corespunzător, fapt ce duce la retragerea gingiilor timpuriu şi la pierderea dinţilor care ar putea fi salvaţi. Pe lângă catergoria celor care nu prea se spală pe dinţi şi ajung la stomatolog cu probleme grave ale danturii dentare, există şi categoria celor care se spală pe dinţi prea brutal şi care singuri îşi provoacă daune danturii.

Potrivit dr. Mariana Vârbănescu, medic stomatolog: „Unii pacienţi îşi periază dinţii prea agresiv, punând presiune prea mare pe ei, cu periuţa de dinţi şi depăşind timpul recomandat pentru periaj, de 3 minute. Pe de altă parte, majoritatea nu aplică tehnica potrivită şi fac mişcări orizontale în loc să mişte periţa în sus şi în jos, pentru protejarea gingiilor, pentru a împiedica retragerea acestora. Dacă pacientul se periază brutal, pot apărea leziuni ale gingiilor, care se pot infecta, apare sângerarea gingivală, ţesutul gingival se retrage şi apar durerile, atunci când pacientul consumă alimente reci, prea calde, prea dure sau dulci”.

În concluzie, pentru o dantură sănătoasă, de durată, este necesar ca periajul dentar să fie făcut aşa cum indică medicul stomatolog, pentru că altfel, oricât de curată ar fi dantura dumneavoastră, vă puteţi pierde dinţii înainte de vreme.

Taguri articol: stiri medicale alimente dantură stomatolog dinţi leziuni

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.