Reţeta pentru blatul de ruladă, marca laurasava.ro, este uşor de realizat. Iar când vine vorba de rulade, pofta creşte de nu se mai opreşte. E un desert ce arată minunat şi umplutura se poate face după gusturile fiecăruia. Avem nevoie de trei ouă, cinci linguri de apă fierbinte, un plic de zahăr vanilat, o sticluţă cu esenţă de vanilie, 100 grame zahăr, 50 grame amidon, o linguriţă rasă cu praf de copt, 150 grame mascarpone, ciocolată. Spălăm bine ouăle şi ...
Mini pacheţelele de primăvară, gătite la cuptor, sunt ideale pentru acest sfârşit de săptămână. Bucataras.ro ne spune care sunt ingre-dientele necesare pentru această reţetă de vis: 250 g varză, 350 g carne tocată de porc, 1 fir praz, 3 căţei usturoi, 2 fire ceapă verde, 1 morcov, 1 ardei gras, 1/2 linguriţă ghimbir, 2 linguri sos soia, 2 linguri sos stridii, piper, foi de orez, ulei, 1-2 ouă. Pasul 1: Pregătim legumele: tocăm varza, prazul, ceapa verde ...
Una dintre cele mai iubite salate ale lumii, salata de ou cu maioneză, verdeţuri şi ceapă, se pretează de minune a fi tartinată şi servită. Secretul unui sandviş cu salată de ou constă în alegerea corectă a pâinii: obligatoriu neagră, de secară sau din făină de măciniş integral (graham). Porţii: 2. Timp de preparare: 20 minute. Ingrediente: 5 ouă fierte, 3 linguri de maioneză, o ceapă mică roşie sau una verde, o lingură zeamă de lămâie, o ...
Pentru unii, a găti înseamnă plăcere, pentru alţii necesitate. Chiar şi aşa, pentru a evita neplăcerile care apar în bucătărie, pur şi simplu avem nevoie de o listă care să ne atragă atenţia asupra greşelilor pe care trebuie musai să le evităm: 1. Nu faceţi diferenţa între a fierbe la foc mic şi a da în clocot. La foc mic, mâncarea clocoteşte o dată la câteva secunde, în timp ce la foc mare clocoteşte continuu. Anumite alimente ...
Nivelul prea mare de colesterol din organism este responsabil de apariţia bolilor cardiace, dar poate duce şi la declanşarea atacu-lui cerebral. Persoanele cunoscute cu nivel mare de colesterol primesc tratament de spe-cialitate, instituit de medicul cardiolog, în funcţie de nevoile fiecăruia. Pe lângă tratamentul medicamentos, există şi alternative mai puţin nocive care au acelaşi efect cu medicaţia clasică, însă nu sunt la fel de agresive cu ...
Ciorbă, scăzută sau sub formă de pastă, fasolea este iubită de toţi românii, fiind pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. Un produs relativ recent apărut pe piaţa noastră, fasolea roşie ar putea întrece în beneficii fasolea albă, cu care ne-am obişnuit cu toţii. Fasolea de orice tip este renumită pentru conţinutul ridicat de proteine vegetale, care o fac un produs îndrăgit şi consumat frecvent de vegetarieni şi vegani. Faţă de ...
Din punct de vedere alimentar, perioada sărbătorilor a constituit mereu o provocare. Mâncărurile tradiţionale, pe cât sunt de gustoase, pe atât pot fi de nocive, dacă sunt consumate în exces sau în asocieri nepotrivite. Pentru a ne bucura de un gust autentic al preparatelor tradiţionale, fără a modifica semnificativ reţetele, trebuie să ţinem cont de nişte reguli simple. Ce este permis sau interzis în asocierile alimentare De multe ori auzim ...
Cine a spus că mâncarea sănătoasă nu este şi gustoasă? Dacă vă este poftă de ceva bun şi sănătos, atunci somonul este cea mai bună alegere. Somonul este o sursă excelentă de acizi graşi omega-3 şi proteine. În plus, acest peşte este plin de nutrienţi care exercită o multitudine de beneficii pentru sănătate. Noi vă oferim cinci motive pentru care ar trebui să consumaţi regulat somon. Previne diabetul Somonul este o sursă excelentă de nutrienţi ...

