În general, se consideră obez un copil a cărui greutate depăşeşte cu 20% greutatea ideală. Da, şi copiii, la fel ca şi adulţii, sunt predispuşi la îmbolnăvire dacă alimentaţia lor este nesănătoasă, iar stilul de viaţă unul haotic. De altfel, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că părinţii sunt primul şi cel mai puternic exemplu pentru copii în ceea ce priveşte alegerile alimentare şi mişcarea, astfel că grija pentru sănătatea lor nu ar ...
În ultimii ani s-a tot vorbit despre efectele negative pe care le are excesul de sare, mai ales în cazul persoanelor hipertensive ori cu alte probleme cardiace. Există, însă, și situații în care organismul primește mai puțină sare decât are nevoie. Sarea, cunoscută și sub denumirea de clorură de sodiu este o substanță minerală care se găsește în mod natural și este utilizată pe scară largă în alimentație și în alte domenii ...
Detoxifierea este un proces fiziologic normal, care are loc în fiecare zi, în organism. De exemplu, puteţi include în alimentație o serie de alimente cu rol diuretic și care facilitează procesul de detoxifiere. Anghinarea este excelentă pentru funcționarea ficatului. Fiindcă ficatul este unul dintre organele care are rolul de a elimina toxinele din organism, orice aliment care susține această funcție hepatică este util. O legumă-vedetă pentru un organism ...
O piele frumoasă și sănătoasă nu depinde doar de modul în care ne hidratăm, ci și de alimentație. Pielea funcționează ca o barieră împotriva agenților patogeni, dar are și alte roluri. De exemplu, conține terminații nervoase care ne permit să simțim când un obiect este prea fierbinte sau prea ascuțit, iar glandele sudoripare și vasele mici de sânge din piele ne ajută să ne controlăm temperatura corpului. Pentru a avea o piele sănătoasă ...
O dietă sănătoasă şi echilibrată poate avea multe beneficii pentru organism, printre care se numără și sănătatea scalpului. Mai multe analize realizate de specialiști au stabilit că luarea caloriilor potrivite şi echilibrarea cantităţii de proteine, vitamine şi minerale poate ajuta la creşterea părului. Doctorul specialist Kim Yawitz consideră că „deficienţele nutriţionale pot încetini creşterea sau chiar pot creşte şansele de cădere”. Potrivit ...
Odată cu o porție de 150 de grame de cartofi prăjiți (cât cântărește, în medie, o porție mare de la fast-food) veți aduce în organism cel puțin 550 de calorii, iar o pungă de o sută de grame de chipsuri este echivalentul a peste 500 de calorii, care provin, în cea mai mare parte, din grăsimi nesănătoase. Mai grav este că acești cartofi prăjiți nu vă afectează doar silueta, ci cresc riscul celor mai temute boli. Potrivit specialiștilor de la ...
Este Postul Paștelui, iar creștin ortodocșii se privează de anumite alimente, pentru purificarea trupului și sufletului în așteptarea Învierii lui Hristos. Dr. Tudor Ciuhodaru atrage însă atenția că respectarea postului poate avea atât beneficii, cât și riscuri pentru starea de sănătate. „În ceea ce privește riscurile, se impune menționat că postul respectat cu strictețe, fără a ține cont de condițiile individuale, poate favoriza ...
Pentru un organism care iese din iarnă vlăguit, privat de elementele nutriționale, legumele de primăvară sunt sursa perfectă de vitamine, minerale, fibre. Potrivit nutriționiștilor, primăvara este momentul perfect pentru a consuma ridichi, ceapă verde, usturoi verde, spanac, urzici sau lobodă. De exemplu, ridichile conțin vitamina C, B6, potasiu, magneziu, cupru și zinc și sunt recomandate pentru persoanele cu afecțiuni pulmonare. O cură cu suc de ridichi negre împiedică ...