Când este consumat în combinație cu mujdeiul de usturoi, peștele constituie un fel de mâncare pe care îl preferă foarte mulți români. Iar pe lângă această combinație, de obicei românii aleg să consume alături și mămăligă sau cartofi. De ce nu este, totuși, recomandat meniul menționat? Medicii consideră că acest fel de mâncare ar putea genera mai multe probleme de sănătate. Combinația dintre pește și mujdei de usturoi poate ...
De cele mai multe ori, alergiile alimentare nu se manifestă la primul contact cu alimentul, iar simptomele se pot agrava cu timpul. Aceste stări sunt declanșate după consumul unor alimente precum ouă, soia, alune, arahide sau lapte. Cauzele aparţiei acestor reacţii ţin, însă, de particularităţile sistemului imunitar al fiecărui individ în parte. Potrivit dr. Veronica Gheorghe, alergia nu apare niciodată la primul contact cu componentul alimentar. Abia la al doilea ...
Deficitul caloric este mecanismul simplu și eficient prin care corpul începe să piardă din greutate, consumând mai puține calorii decât arde. Altfel spus, nu este vorba de înfometare, ci de echilibru. Fiecare persoană are un necesar caloric diferit, în funcție de vârstă, greutate, sex și nivelul de activitate fizică. Potrivit specialiștilor, atunci când aportul caloric este mai mic decât necesarul, organismul este nevoit să apeleze la ...
Antioxidanții sunt esențiali pentru menținerea sănătății, protejând celulele de stresul oxidativ și inflamații. Unul dintre cei mai puternici compuși antioxidanți este kaempferolul, care susține longevitatea și ajută la prevenirea mai multor afecțiuni. Dintre alimentele recomandate, pepenele roșu este o sursă excelentă de kaempferol, vitamine și minerale. Conține citrulină, care poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale și susține funcția imunitară. Apoi ...
În timp ce anumite diete pot duce la rezultate cum ar fi pierderea rapidă în greutate sau îmbunătățirea energiei, multe dintre ele prezintă riscuri semnificative pentru sănătate și sunt nesustenabile pe termen lung. Un astfel de exemplu este dieta carnivoră, un plan alimentar extrem de restrictiv care elimină toate alimentele pe bază de plante și se bazează exclusiv pe produse animale - în principal carne, pește, ouă și produse lactate limitate. Deși ...
Tărâţele reprezintă produsul obţinut prin decorticare şi măcinare, din stratul dur, exterior, al cerealelor, în timp ce făina provine din corpul făinos al bobului. Tărâţele, fie de grâu, secară, orz sau ovăz au numeroase beneficii pentru sănătate, fiind bogate în fibre, magneziu, seleniu, fier, vitaminele B1, B3, B6, folat, vitamina E și compuşi fenolici cu rol antioxidant. Potrivit specialiștilor, cele obținute din grâu conţin fibre ...
Antioxidanții protejează celulele de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi și reduc astfel riscul de boli cronice, cum ar fi cele cardiovasculare și cancerul. La ora actuală, există o varietate de antioxidanți, iar unele fructe și legume îi conțin în concentrații mai mari decât altele. De exemplu, afinele, zmeura, murele, agrișele, fragii și coacăzele sunt în topul celor mai bune alimente bogate în antioxidanți. Ele sunt benefice pentru ...
Te simți adesea obosit chiar și după 7-8 ore de somn? Îți lipsește energia în mijlocul zilei, ai dificultăți de concentrare sau ai renunțat la mișcare din lipsă de vlagă? Dacă răspunsul este da, este posibil ca organismul tău să ceară o pauză, un restart sau... un sprijin natural, simplu și eficient. Oboseala constantă nu apare peste noapte. Este rezultatul unui stil de viață agitat, mese neregulate, stres, lipsă de mișcare și un consum redus de nutrienți ...