Odată cu o porție de 150 de grame de cartofi prăjiți (cât cântărește, în medie, o porție mare de la fast-food) veți aduce în organism cel puțin 550 de calorii, iar o pungă de o sută de grame de chipsuri este ...
Este Postul Paștelui, iar creștin ortodocșii se privează de anumite alimente, pentru purificarea trupului și sufletului în așteptarea Învierii lui Hristos. Dr. Tudor Ciuhodaru atrage însă atenția că respectarea postului ...
Pentru un organism care iese din iarnă vlăguit, privat de elementele nutriționale, legumele de primăvară sunt sursa perfectă de ...
Urzicile, populare în special primăvara, pot fi folosite pe tot parcursul anului, sub formă de infuzie. De aceea, terapeutul Corina ...
Medicii spun că sedentarismul, dar şi alimentaţia săracă în calciu, alimentele de tip fast-food, cafeina şi boli precum ...
De foarte multe ori, persoanele care vor să scadă în greutate încep să mănânce fructe, în ideea că vor scăpa de kilogramele în plus. Este adevărat că fructele sunt o alegere sănătoasă, deoarece conţin ...
Medicii le recomandă mereu pacienților să își înceapă ziua cu o linguriță de miere. De ce? Pentru că mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii, dar și în cele hepatice, cardiace ori ...
Specialiștii spun că brânza este un aliment care nu ar trebui să lipsească niciodată din alimentația noastră. De ce? Pentru ...
Sunt oameni care preferă să consume slănină, din foarte multe motive. În primul rând, spun specialiştii, slănina are ...
De foarte multe ori, femeile gravide se întreabă ce trebuie să consume pe timpul celor nouă luni de sarcină. Specialiştii ...
Din când în când, suntem nevoiți să congelăm unele alimente, pentru a ne putea bucura de savoarea lor cât mai mult timp. Pentru a încetini, însă, activitatea bacteriilor, a microorganismelor și a altor ...
Pentru a avea o alimentație sănătoasă, fiecare ar trebui să consume pește măcar de două sau trei ori pe săptămână. De altfel, nutriționistul Mihaela Bilic atrage atenția că, prin consumul de pește, atât sănătatea ...
Corcoduşele au un rol important în buna funcţionare a creierului, deoarece fosforul şi magneziul din compoziţia lor ...
Sparanghelul, o legumă mai puţin cunoscută şi consumată la noi în ţară, dar adorată în alte părţi, are un gust foarte ...
Zahărul folosit în exces nu este deloc sănătos. Organizaţia Mondială a Sănătăţii vă recomandă să nu obţineţi mai mult ...