Potasiul este un mineral vital și un electrolit care joacă numeroase roluri în menținerea sănătății organismului. El este implicat în mai multe procese critice, de la reglarea echilibrului fluidelor până la asigurarea unei bune funcționări a mușchilor și nervilor. Cu toate acestea, la fel ca mulți nutrienți esențiali, atât deficiența, cât și excesul de potasiu pot cauza probleme semnificative de sănătate. Acesta se găsește în principal ...
Cartofii sunt asociați în special cu alimentele prăjite, dăunătoare și care îngrașă. În prezent, sunt unul dintre cele mai consumate alimente din lume. La o analiză mai amănunțită, această legumă s-a dovedit a fi foarte sănătoasă, bogată în vitamina C, potasiu, magneziu, fibre și chiar antioxidanți. Potrivit specialiștilor, dacă sunt consumați cu moderație, într-o formă adecvată, ca parte a unui meniu sănătos, au multe beneficii: mențin ...
Specialiștii susțin că fitoterapia este o formă de medicină alternativă sau complementară care utilizează plante medicinale sau extracte din plante pentru a trata sau preveni diverse afecțiuni și tulburări de sănătate. Această practică are o istorie lungă și vastă, fiind utilizată în diferite culturi din întreaga lume de mii de ani. Potrivit specialiştilor, plantele medicinale sunt folosite pentru a trata diverse afecțiuni, începând de la probleme ...
Fie că suferiţi de o boală precum artroza ori altă formă de artrită, fie că nu aveţi nici o afecțiune care vă pune la încercare articulațiile, ci doar o sensibilitate a acestora, este important să știţi că unele alimente vă agravează problema fără ca voi să știţi. Pe scurt, pentru a preveni instalarea acestor dureri, dar și pentru a contribui la tratarea lor, este bine să știţi că unele produse vă pot provoca dureri articulare, iar altele vi le pot atenua ...
Atât iaurtul, cât și kefirul sunt două produse lactate fermentate. Primul are o aromă acrișoară și o textură cremoasă, al doilea este o băutură vâscoasă cu un gust mai pronunțat. Cert este că ambele oferă o mulțime de nutrienți și tulpini bacteriene benefice, făcându-le alegeri atractive pentru consumatorii preocupați de sănătate. Care dintre aceste alimente este mai bun? Totul depinde, în cele din urmă, de preferințele individuale ...
Probabil ați auzit deseori că carbohidrații sunt dăunători sănătății. Potrivit specialiștilor, aceștia sunt unul dintre cei trei macronutrienți care se găsesc în mod natural în alimentele vegetale, inclusiv mazăre și fasole, nuci și semințe, cereale, lactate și produse lactate, fructe și legume. Ceilalți doi macronutrienți sunt lipidele și proteinele. Glucidele, în schimb, sunt considerate substanțe nutritive esențiale pentru ca organismul să ...
Stilul de viață și alegerea alimentelor pot afecta modul în care corpul vostru digeră ceea ce mâncaţi. Medicii spun că unele alimente, o stare patologică sau reacția organismului la un stil de viață dezechilibrat (stres, frică, anxietate) pot influența procesul prin care alimentele sunt descompuse și apoi transformate în substanțe nutritive. Practic, când digestia nu funcționează cum trebuie, cu greu vă puteți să vă mai concentraţi la altceva ...
Castraveții sunt bogați în substanțe nutritive, însă unul dintre cele mai mari merite ale lor este acela că hidratează organismul, datorită conținutului mare de apă. Potrivit medicilor, castraveții sunt săraci din punct de vedere caloric, dar reprezintă o sursă de vitamina A, vitamina C, vitamine B, acid folic, calciu, magneziu, fier, potasiu, zinc și siliciu. Aceste plante din familia Cucurbitaceae conțin și antioxidanți, fibre și enzime care stabilizează și ...