Mâncarea a devenit un confort pentru anumite persoane. Medicii sunt de părere că sunt oameni care ajung, uneori, să mănânce mult mai mult decât de obicei, în anumite situații. Totuşi, indivizii cu tulburare de alimentaţie excesivă au o relaţie diferită cu mâncarea. Practic, ei simt că și-au pierdut controlul asupra cantității de mâncare și nu se pot opri, chiar și atunci când senzația de sațietate le oferă stări de ...
Antioxidanții protejează celulele de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi și reduc astfel riscul de boli cronice, cum ar fi al celei cardiovasculare și cancerul. Practic, acești antioxidanți sunt substanțe care previn sau încetinesc deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Fumatul, poluarea atmosferică și expunerea excesivă la radiațiile ultraviolete sau la substanțe chimice sunt astfel de surse, susțin specialiștii. Ca urmare, atunci când producția ...
Grăsimea reprezintă un macronutrient esențial pentru funcționarea optimă a organismului, iar uleiul de măsline are un conținut bogat în grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Drept urmare, acesta poate diminua colesterolul LDL și poate crește colesterolul HDL. Mai mult decât atât, susțin specialiștii, poate echilibra: tensiunea arterială, nivelurile glucozei și greutatea. Totuși, se recomandă să consumați acest tip de ulei în cantități moderate ...
La ora actuală, există două categorii de alimente: cele care ajută la susținerea sănătății inimii și cele care pot fi dăunătoare acestui organ vital. Pentru a vă menține cordul în formă, puteți include în alimentație grăsimi polinesaturate, care se găsesc în somon, avocado și sardine. În plus, susţin specialiştii, oleaginoasele pot avea efecte benefice. Printre acestea se pot enumera nucile și migdalele. Vitamina E din migdale poate ajuta la ...
Sănătatea oaselor se poate menține printr-un stil de viață echilibrat, cu ajutorul căruia se evită consumul excesiv de alimente și dezvoltarea viciilor. Unele lichide, susţin medicii, pot fi eficiente în prevenirea simptomelor anumitor afecțiuni. În prezent, au precizat aceştia, aveţi la dispoziție o varietate de băuturi, care pot scădea riscul de a pierde masă osoasă, deoarece au un profil nutritiv bogat în: vitamina C, vitamina D, calciu și fosfor. Acești ...
Cafeaua este o băutură foarte populară, datorită aromei plăcute și efectelor sale de stimulare a creierului. Cu toate acestea, unele persoane aleg să o consume în variantă decofeinizată, deoarece au o sensibilitate la cofeina prezentă în compoziția acesteia. Potrivit specialiștilor, cafeaua obișnuită și cea decofeinizată conțin fitonutrienți benefici, în special polifenoli. Aceste substanțe vegetale pot susține sănătatea inimii și pot preveni ...
Este adevărat, fiecare om are imunitatea sa. De exemplu, sunt persoane care sunt mai sensibile, mai bolnăvicioase, în timp ce altele au un organism mult mai puternic și fac față ușor bolilor. Totuși, pentru ca bolile să nu își facă loc, corpul omenesc trebuie să aibă o „linie de apărare” bună. Potrivit dr. Loti Popescu, sistemul imunitar de apărare a organismului necesită, în primul rând, o nutriție corespunzătoare. Aici, trebuie precizat ...
Cu toate că zahărul poate oferi energie organismului, consumul într-o cantitate prea mare poate avea efecte negative asupra sănătății, cum ar fi afecțiunile cronice. Dacă decideți să renunțați la acest condiment, puteți observa modificări în maxim o lună. Zahărul este un tip de carbohidrat, care se poate găsi în mod natural în multe alimente, inclusiv în fructe, legume și produse lactate. În mod obișnuit, se poate include în ...