Odată cu o porție de 150 de grame de cartofi prăjiți (cât cântărește, în medie, o porție mare de la fast-food) veți aduce în organism cel puțin 550 de calorii, iar o pungă de o sută de grame de chipsuri este echivalentul a peste 500 de calorii, care provin, în cea mai mare parte, din grăsimi nesănătoase. Mai grav este că acești cartofi prăjiți nu vă afectează doar silueta, ci cresc riscul celor mai temute boli. Potrivit specialiștilor de la ...
Este Postul Paștelui, iar creștin ortodocșii se privează de anumite alimente, pentru purificarea trupului și sufletului în așteptarea Învierii lui Hristos. Dr. Tudor Ciuhodaru atrage însă atenția că respectarea postului poate avea atât beneficii, cât și riscuri pentru starea de sănătate. „În ceea ce privește riscurile, se impune menționat că postul respectat cu strictețe, fără a ține cont de condițiile individuale, poate favoriza ...
Pentru un organism care iese din iarnă vlăguit, privat de elementele nutriționale, legumele de primăvară sunt sursa perfectă de vitamine, minerale, fibre. Potrivit nutriționiștilor, primăvara este momentul perfect pentru a consuma ridichi, ceapă verde, usturoi verde, spanac, urzici sau lobodă. De exemplu, ridichile conțin vitamina C, B6, potasiu, magneziu, cupru și zinc și sunt recomandate pentru persoanele cu afecțiuni pulmonare. O cură cu suc de ridichi negre împiedică ...
Urzicile, populare în special primăvara, pot fi folosite pe tot parcursul anului, sub formă de infuzie. De aceea, terapeutul Corina Dragomir recomandă folosirea acestei plante, care are numeroase beneficii. „Combate mătreața, stimulează metabolismul, are efect laxativ, omoară bacteriile și tratează infecțiile, cicatrizează rănile și regenerează țesuturile”, a arătat Corina Dragomir. Totodată, un beneficiu recunoscut este faptul că fluidifică sângele ...
Medicii spun că sedentarismul, dar şi alimentaţia săracă în calciu, alimentele de tip fast-food, cafeina şi boli precum osteoporoza sensibilizează sistemul osos şi cresc riscul de fracturi. Cu toate acestea, exerciţiile fizice, lactatele, brânzeturile şi ouăle vă pot ajuta să aveţi oase sănătoase. De exemplu, laptele este unul dintre alimentele care ajută la fixarea calciului. Dr. Marius Filip susţine că alimentaţia săracă în calciu afectează oasele ...
De foarte multe ori, persoanele care vor să scadă în greutate încep să mănânce fructe, în ideea că vor scăpa de kilogramele în plus. Este adevărat că fructele sunt o alegere sănătoasă, deoarece conţin cantităţi importante de fibre, vitamine şi minerale, dar, în acelaşi timp, ele sunt bogate în fructoză şi trebuie consumate cu măsură. De ce? „Prea multă fructoză creşte nivelul insulinei, iar organismul arde mai greu ...
Medicii le recomandă mereu pacienților să își înceapă ziua cu o linguriță de miere. De ce? Pentru că mierea este un adjuvant excelent în tratamentul afecțiunilor respiratorii, dar și în cele hepatice, cardiace ori pentru cicatrizarea unor semne care apar din cauza acneei. Totodată, manifestările răcelilor, cum ar fi nasul înfundat, răspund destul de bine la inhalațiile cu miere, care trebuie dizolvată în apă fierbinte. „Substanța ...
Specialiștii spun că brânza este un aliment care nu ar trebui să lipsească niciodată din alimentația noastră. De ce? Pentru că, afirmă aceștia, are calități de care nu ar trebui să ne privăm organismul, indiferent de vârstă. De exemplu, urda și brânza de casă au un conținut doar de 11%, respectiv 4% grăsime. De aceea, ele pot fi consumate și de persoanele care au colesterol mărit. Cu toate acestea, ei atrag atenția că brânza conține și ...