Dietă şi frumusețe

Mâncați ceapă! Vă susține sănătatea creierului și a inimii

publicat la data de 23 Mai 2019

Poate nu știați, dar ceapa susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce chiar şi riscul dezvoltării cancerului. Pe lângă toate aceste beneficii, spun specialiștii, ceapa ne poate ...

Cireșele, o excelentă sursă de sănătate

publicat la data de 20 Mai 2019

Pe lângă antioxidanți, cireșele sunt adevărate pachete de vitamine şi minerale, conținând vitamine din grupul B-urilor, B1, B2, B3, B6, vitamina C, vitamina A şi vitamina E, dar şi minerale, precum calciu, fosfor, fier, magneziu ...

Cât de mult ajută cremele şi loțiunile la tratarea celulitei

Cât de mult ajută cremele şi loțiunile la tratarea celulitei

Celulita nu este o afecțiune, ci o caracteristică a grăsimii femeii, fiind cu atât mai neplăcută cu cât în organism ...

Cum combinăm corect alimentele la fiecare masă

Cum combinăm corect alimentele la fiecare masă

Când alimentele „incompatibile” sunt consumate împreună, există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze ...

Mâncaţi banane! Vă vor menţine mereu în formă

Mâncaţi banane! Vă vor menţine mereu în formă

Poate nu ştiaţi, dar bananele sunt extrem de benefice pentru organism. Nutriţioniştii susţin că acestea ar fi chiar mai sănătoase ...

Măcrișul, planta miraculoasă pentru afecțiunile hepatice

publicat la data de 08 Aprilie 2019

Măcrișul este apreciat atât ca plantă cu potențial culinar, pentru gustul său deosebit, acrișor și ușor astringent, dar și pentru proprietățile lui ca depurativ, diuretic natural, ușor laxativ, datorită conținutului de vitamină ...

Câtă sare avem voie să înghiţim zilnic?

publicat la data de 08 Aprilie 2019

Renunţaţi, pe cât posibil, să mai puneţi sare în mâncare. Medicii susţin că doza optimă de sare de bucătărie este de 5 - 6 grame pe zi. Însă, neapărat ţineţi cont că în această cantitate intră şi sarea ...

Arsurile gastrice. Cum ne ferim de această afecțiune comună

Arsurile gastrice. Cum ne ferim de această afecțiune comună

Arsurile gastrice afectează, zilnic, 10% din populație, conform datelor recent furnizate de Societatea Română de ...

Ridichile, consumate pentru aportul de vitamina C

Ridichile, consumate pentru aportul de vitamina C

Ridichea este un aliment consumat în special primăvara, fiind apreciat pentru conținutul ridicat de vitamina C, acid folic și ...

Îmbătrânirea organismului, încetinită de antioxidanţi

Îmbătrânirea organismului, încetinită de antioxidanţi

Alimentele bogate în antioxidanţi pot face minuni în organism. Aceste substanţe nutritive sau nutrienţi pot preveni şi ...

Băuturile „light”, pline de îndulcitori nesănătoşi

publicat la data de 01 Martie 2019

Deşi despre băuturile „light” se spune că reduc riscul de diabet, cercetătorii susţin că acest risc este mai mare la cei care consumă băuturi „light” decât la cei care beau răcoritoare îndulcite normal ...

Fructele uscate, sănătate din plin

publicat la data de 07 Februarie 2019

Beneficiile nutriţionale ale fructelor sunt bine cunoscute, iar porţia recomandată este de două fructe pe zi. În timp ce fructele proaspete se găsesc în funcţie de sezon, cele uscate oferă o soluţie convenabilă ...

Ce alimente bogate în minerale trebuie să consumi iarna

Ce alimente bogate în minerale trebuie să consumi iarna

Mineralele sunt substanțe anorganice pe care organismul și le ia din alimentație. Acestea sunt indispensabile pentru realizarea ...

Alimente nerecomandate copiilor

Alimente nerecomandate copiilor

Mezelurile, în special cele care se găsesc în supermarketuri, nu ar trebui să facă parte din alimentaţia copiilor. În ...

Berea îmbunătăţeşte performanţele bărbaţilor

Berea îmbunătăţeşte performanţele bărbaţilor

Specialiştii spun că, pe lângă faptul că este cea mai consumată băutură de către bărbaţi, berea îi poate chiar ajuta ...

123...36
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.