Curmalele sunt o sursă bună de fibre dietetice și sunt bogate în antioxidanți naturali
Nutriţie 12 Februarie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Curmalele sunt o sursă bună de fibre dietetice și sunt bogate în antioxidanți naturali

Curmalele sunt niște fructe dulci, care sunt cultivate în întreaga lume, în special în regiunile tropicale. În funcție de soi, cele proaspete sunt destul de mici și pot avea de la culoarea roșu aprins la galben strălucitor. Medicii spun că aceste fructe au un conținut ridicat de zaharuri naturale, cum ar fi glucoza, fructoza și sucroza. Tocmai de aceea, mulți oameni consumă curmale pentru o gustare rapidă după-amiaza, când se simt obosiți. Un ...

Citește mai mult

Uleiul de cocos stimulează energia și rezistența
Nutriţie 24 Ianuarie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Uleiul de cocos stimulează energia și rezistența

Uleiul de cocos este alcătuit din grăsimi saturate, care au un efect hidratant atunci când este aplicat pe piele, dar poate fi folosit și pentru eczeme, dar și pentru psoriazis, obezitate, cancer de sân, boli de inimă, scleroză multiplă și multe alte afecțiuni. Există mai multe dovezi că uleiul de nucă de cocos oferă unele beneficii pentru sănătate, atât intern, cât și extern. Iată care sunt cele mai importante: crește colesterolul bun; este bun ...

Citește mai mult

Smochinele reprezintă un adaos excelent la o dietă sănătoasă
Nutriţie 18 Ianuarie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Smochinele reprezintă un adaos excelent la o dietă sănătoasă

Smochinele au fost asociate cu sănătatea și prosperitatea încă din cele mai vechi timpuri. Ele au, în medie, mărimea unui deget, sunt pline cu sute de semințe mici și au o coajă comestibilă de culoare mov sau verde. Pulpa fructului este roz și are un gust dulce. Înainte ca zahărul să devină popular, acestea erau folosite în mod obișnuit pentru a îndulci deserturile. În zilele noastre, pe măsură ce oamenii încep să se îndepărteze ...

Citește mai mult

Mâncarea fast-food nu-i periculoasă dacă este consumată ocazional
Nutriţie 14 Ianuarie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Mâncarea fast-food nu-i periculoasă dacă este consumată ocazional

Mare atenţie! Consumul de mâncare fast-food nu are efecte foarte periculoase asupra organismului dacă este o alegere ocazională și nu un obicei alimentar. Apreciat mai ales de oamenii grăbiți pentru gustul intens și rapiditatea cu care este servit, acest tip de mâncare trebuie, însă, consumat cu moderație. Considerată inițial un tip de răsfăț, mâncarea fast-food a ajuns să dea dependență multor oameni. Această dependență a fost asemănată în ...

Citește mai mult

Ce trebuie să reții despre intoleranța la fructoză
Nutriţie 04 Ianuarie 2024

Ce trebuie să reții despre intoleranța la fructoză

Mulți oameni au intoleranță la fructoza. Formele mai ușoare ale acestei afecțiuni pot provoca disconfort și pot afecta calitatea vieții unei persoane, dar schimbările în stilul de viață pot ajuta. Dacă o persoană experimentează simptome precum balonarea, gazele, durerile sau este îngrijorată de faptul că nu poate tolera fructoza, ar trebui să consulte medicul pentru diagnosticare și tratament. Este important de menționat că aceste simptome pot varia de la o ...

Citește mai mult

Ceaiul de crușin, unul dintre cele mai bune laxative
Nutriţie 29 Noiembrie 2023 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Ceaiul de crușin, unul dintre cele mai bune laxative

Cascara sagrada sau crușinul este o plantă care a fost folosită ani la rândul ca ingredient în unele laxative fără prescripție medicală, dar și pentru a trata o serie de probleme medicale, inclusiv constipația, dureri articulare și musculare, gonoree, calculi biliari, dizenterie. Crușinul este utilizat, în primul rând, pentru efectul său laxativ, care funcționează prin determinarea contracțiilor musculare în intestine. Aceste contracții musculare ...

Citește mai mult

Au voie diabeticii să mănânce brânză? Ce spun specialiștii

Au voie diabeticii să mănânce brânză? Ce spun specialiștii

Ați fost diagnosticat cu diabet și sunteți mai pofticios din fire? Vreți să știți dacă puteți consuma brânză? Medicii sunt de părere că secretul este să alegeți sortimentele și cantitățile potrivite. Desigur, prea mult din orice este dăunător, indiferent dacă aveți sau nu diabet. Dacă boala s-a instalat deja, înseamnă că aveți niveluri crescute de glucoză în sânge din cauza lipsei totale sau parțiale de insulină sau unui răspuns insuficient ...

Citește mai mult

Popcornul, recomandat de nutriționiști drept o gustare sănătoasă
Nutriţie 13 Februarie 2023 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Popcornul, recomandat de nutriționiști drept o gustare sănătoasă

Multe persoane se întreabă dacă popcornul îngrașă. În prezent, există multe mituri și controverse legate de acest produs, dar nutriționiștii îl propun ca gustare sănătoasă, deoarece oferă beneficii organismului uman, el obţinându-se dintr-o varietate de porumb. Din păcate, popcornul din comerț conține, în general, aditivi cu valoare energetică. Cu alte cuvinte, spre deosebire de cel preparat acasă, acesta conține multă sare, zahăr ...

Citește mai mult

123...48