Pentru diabetici, cele mai bune alimente sunt cele bogate în glucide complexe, cum ar fi cerealele integrale, unele fructe și legume crude și proaspete, eventual congelate, care vin cu un aport de fibre, antioxidanți și minerale. În plus, după ce au rezumat rezultatele unui nou studiu, oamenii de știință au identificat două dintre cele mai sănătoase băuturi pentru diabetici - ceaiul verde și cafeaua. Potrivit oamenilor de știință, acestea conțin o serie de ...
Lemnul dulce este o plantă des utilizată pentru proprietățile sale medicinale. Această conține compuși activi precum acidul glicirizic, care îi conferă efecte antiinflamatoare, antioxidante și expectorante. Cu toate acestea, folosirea sa trebuie făcută cu atenție deoarece consumul excesiv poate avea efecte adverse, cum ar fi retenția de apă și creșterea tensiunii arteriale. Tocmai de aceea, consultarea unui specialist este recomandată, în special pentru femeile ...
Consumul de apă este extrem de important pentru organism și pentru o viață sănătoasă. Aceasta este, de fapt, apă potabilă cu o valoare a pH-ului între 8 și 9. Consumul de apă alcalină poate avea numeroase beneficii pentru organism, sunt de părere specialiştii. Printre acestea se numără următoarele: contribuie la hidratarea organismului; neutralizează radicalii liberi; susține sistemul imunitar; contribuie la detoxifierea organismului; reduce aciditatea gastrică; ...
În ultimii ani, siropul de arțar a devenit din ce în ce mai popular, mai ales printre adepții unui stil de viață sănătos, care îl folosesc pentru a îndulci diferite preparate. El este obținut din seva copacului de arțar, produsul fiind extrem de apreciat pentru aroma distinctivă și dulceața sa naturală. Acest îndulcitor natural conține peste 24 de antioxidanți care ajută organismul în lupta contra radicalilor liberi, dar este bogat și în ...
Specialiștii sunt de părere că nu atât cantitatea de proteine pe care o consumați este importantă, deoarece majoritatea oamenilor consumă mai mult decât ar avea nevoie, ci calitatea acestora. Autoritățile sanitare recomandă ca proteinele să fie obținute în mare parte din alimente vegetale (linte, fasole, nuci, semințe, cereale integrale, broccoli etc.), alături de alimente de origine animală care conțin proteine slabe (păsări de curte fără piele, ouă ...
Între principalele mese ale zilei, este posibil să se instaleze senzația de foame. Specialiștii atrag atenția că nu este recomandat să ignoraţi nevoia organismului de a mânca ceva. Așadar, cel mai înțelept lucru pe care îl puteți face este să vă ascultați stomacul, dar să îi oferiţi o gustare aleasă în mod înțelept. O gustare sănătoasă ar trebui să aibă între 100 și 300 de calorii, însă de cele mai multe ori ...
Amidonoasele (alimente care conțin amidon) sunt o parte esențială a unei diete hrănitoare, o sursă vitală de energie și nutriție și oferă baza pentru o masă satisfăcătoare și echilibrată. De exemplu, pacienții cu diabet zaharat sau cu un nivel ridicat de zahăr în sânge trebuie să monitorizeze consumul de alimente cu amidon, deoarece sunt mai sensibili la vârfurile de zahăr din sânge care însoțesc în mod natural consumul de carbohidrați ...
Medicii sunt de părere că persoanele care mănâncă des legume verzi frunzoase au o funcție musculară semnificativ mai bună decât cele care nu consumă aceste legume. Bogate în vitaminele C, E, K și surse bune de fier, calciu și magneziu, precum și de luteină și zeaxantină, frunzoasele sunt recomandate a fi consumate zilnic. În prezent, există mai multe dovezi că aportul de legume verzi frunzoase ajută la slăbit și la menținerea greutății optime ...