Nutriţie

Cireșele, o excelentă sursă de sănătate

publicat la data de 20 Mai 2019

Pe lângă antioxidanți, cireșele sunt adevărate pachete de vitamine şi minerale, conținând vitamine din grupul B-urilor, B1, B2, B3, B6, vitamina C, vitamina A şi vitamina E, dar şi minerale, precum calciu, fosfor, fier, magneziu ...

Cum combinăm corect alimentele la fiecare masă

publicat la data de 13 Mai 2019

Când alimentele „incompatibile” sunt consumate împreună, există riscul ca nutrienţii să nu se mai asimileze corect. Mai mult, din această combinație pot să rezulte substanțe care provoacă diaree, toxiinfecții şi ...

Mâncaţi banane! Vă vor menţine mereu în formă

Mâncaţi banane! Vă vor menţine mereu în formă

Poate nu ştiaţi, dar bananele sunt extrem de benefice pentru organism. Nutriţioniştii susţin că acestea ar fi chiar mai sănătoase ...

Măcrișul, planta miraculoasă pentru afecțiunile hepatice

Măcrișul, planta miraculoasă pentru afecțiunile hepatice

Măcrișul este apreciat atât ca plantă cu potențial culinar, pentru gustul său deosebit, acrișor și ușor astringent, dar și ...

Câtă sare avem voie să înghiţim zilnic?

Câtă sare avem voie să înghiţim zilnic?

Renunţaţi, pe cât posibil, să mai puneţi sare în mâncare. Medicii susţin că doza optimă de sare de bucătărie ...

Arsurile gastrice. Cum ne ferim de această afecțiune comună

publicat la data de 08 Aprilie 2019

Arsurile gastrice afectează, zilnic, 10% din populație, conform datelor recent furnizate de Societatea Română de Gastroenterologie. În același timp 15 procente au cel puțin o dată pe săptămână astfel de probleme. Arsurile ...

Ridichile, consumate pentru aportul de vitamina C

publicat la data de 04 Aprilie 2019

Ridichea este un aliment consumat în special primăvara, fiind apreciat pentru conținutul ridicat de vitamina C, acid folic și potasiu, dar şi pentru conținutul mediu de vitamina B6, riboflamina, magneziu, cupru, zinc, fier și calciu ...

Îmbătrânirea organismului, încetinită de antioxidanţi

Îmbătrânirea organismului, încetinită de antioxidanţi

Alimentele bogate în antioxidanţi pot face minuni în organism. Aceste substanţe nutritive sau nutrienţi pot preveni şi ...

Băuturile „light”, pline de îndulcitori nesănătoşi

Băuturile „light”, pline de îndulcitori nesănătoşi

Deşi despre băuturile „light” se spune că reduc riscul de diabet, cercetătorii susţin că acest risc este mai mare la cei ...

Fructele uscate, sănătate din plin

Fructele uscate, sănătate din plin

Beneficiile nutriţionale ale fructelor sunt bine cunoscute, iar porţia recomandată este de două fructe pe zi. În timp ce fructele ...

Ce alimente bogate în minerale trebuie să consumi iarna

publicat la data de 15 Ianuarie 2019

Mineralele sunt substanțe anorganice pe care organismul și le ia din alimentație. Acestea sunt indispensabile pentru realizarea funcțiilor metabolice. Este esențial să ai o dietă care să conțină minerale, orice dezechilibru mineral poate ...

Alimente nerecomandate copiilor

publicat la data de 26 Noiembrie 2018

Mezelurile, în special cele care se găsesc în supermarketuri, nu ar trebui să facă parte din alimentaţia copiilor. În ciuda avertizărilor medicilor, mulţi părinţi încă le mai dau copiilor astfel de ...

Berea îmbunătăţeşte performanţele bărbaţilor

Berea îmbunătăţeşte performanţele bărbaţilor

Specialiştii spun că, pe lângă faptul că este cea mai consumată băutură de către bărbaţi, berea îi poate chiar ajuta ...

Alimente pe care ar fi bine să le evitaţi vara

Alimente pe care ar fi bine să le evitaţi vara

Vara, alimentaţia noastră devine mult mai uşoară, iar numărul de calorii pe care le înghiţim scade considerabil. Răsfăţurile ...

Ce beneficii are mărarul pentru sănătate

Ce beneficii are mărarul pentru sănătate

Cunoscut ca tonic digestiv și pentru efectul antiinflamator, mărarul dă un gust deosebit preparatelor culinare și este indicat inclusiv ...

123...13
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.