Urzicile, recomandate în curele alimentare şi terapeutice de primăvară
Nutriţie 11 Martie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Urzicile, recomandate în curele alimentare şi terapeutice de primăvară

Urzica este una dintre cele mai valoroase plante medicinale, recomandată în curele alimentare şi terapeutice de primăvară. Aceasta este o plantă răspândită aproape pe întreg Globul terestru. În România, este întâlnită pe tot cuprinsul ţării, de la câmpie până în păşunile alpine, având o mare capacitate de adaptare. Este întâlnită frecvent în rarişti şi margini de pădure, terenuri însorite ...

Citește mai mult

Consumul excesiv de dulciuri poate avea consecințe grave asupra diabeticilor
Nutriţie 11 Martie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Consumul excesiv de dulciuri poate avea consecințe grave asupra diabeticilor

Menținerea unei alimentații echilibrate și gestionarea consumului de zahăr reprezintă cele mai importante provocări cu care se confruntă în fiecare zi persoanele care suferă de diabet. Tocmai de aceea, consumul excesiv de dulciuri poate avea consecințe nedorite asupra stării de sănătate a persoanelor diabetice, deoarece poate duce la complicații grave, inclusiv la apariția bolilor cardiovasculare. De-a lungul timpului, studiile au demonstrat o importantă asociere ...

Citește mai mult

Cătina, remediu natural antiinflamator şi antibacterian
Nutriţie 08 Martie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Cătina, remediu natural antiinflamator şi antibacterian

În prezent, cătina este un remediu natural pentru o multitudine de afecţiuni ale organismului, atât interne cât şi externe. Aceasta se consumă simplă sau sub formă de ceai, sirop, tinctură, pulbere, ulei sau extract din muguri, toate acestea putându-se cumpăra sau prepara chiar în propria bucătărie. Potrivit specialiștilor, fructele de cătină sunt foarte bogate în vitamina C, de două ori mai bogate decât măceşele şi de zece ori ...

Citește mai mult

Curmalele sunt o sursă bună de fibre dietetice și sunt bogate în antioxidanți naturali
Nutriţie 12 Februarie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Curmalele sunt o sursă bună de fibre dietetice și sunt bogate în antioxidanți naturali

Curmalele sunt niște fructe dulci, care sunt cultivate în întreaga lume, în special în regiunile tropicale. În funcție de soi, cele proaspete sunt destul de mici și pot avea de la culoarea roșu aprins la galben strălucitor. Medicii spun că aceste fructe au un conținut ridicat de zaharuri naturale, cum ar fi glucoza, fructoza și sucroza. Tocmai de aceea, mulți oameni consumă curmale pentru o gustare rapidă după-amiaza, când se simt obosiți. Un ...

Citește mai mult

Uleiul de cocos stimulează energia și rezistența
Nutriţie 24 Ianuarie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Uleiul de cocos stimulează energia și rezistența

Uleiul de cocos este alcătuit din grăsimi saturate, care au un efect hidratant atunci când este aplicat pe piele, dar poate fi folosit și pentru eczeme, dar și pentru psoriazis, obezitate, cancer de sân, boli de inimă, scleroză multiplă și multe alte afecțiuni. Există mai multe dovezi că uleiul de nucă de cocos oferă unele beneficii pentru sănătate, atât intern, cât și extern. Iată care sunt cele mai importante: crește colesterolul bun; este bun ...

Citește mai mult

Smochinele reprezintă un adaos excelent la o dietă sănătoasă
Nutriţie 18 Ianuarie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Smochinele reprezintă un adaos excelent la o dietă sănătoasă

Smochinele au fost asociate cu sănătatea și prosperitatea încă din cele mai vechi timpuri. Ele au, în medie, mărimea unui deget, sunt pline cu sute de semințe mici și au o coajă comestibilă de culoare mov sau verde. Pulpa fructului este roz și are un gust dulce. Înainte ca zahărul să devină popular, acestea erau folosite în mod obișnuit pentru a îndulci deserturile. În zilele noastre, pe măsură ce oamenii încep să se îndepărteze ...

Citește mai mult

Mâncarea fast-food nu-i periculoasă dacă este consumată ocazional
Nutriţie 14 Ianuarie 2024 de Mirabela ŞERBĂNESCU

Mâncarea fast-food nu-i periculoasă dacă este consumată ocazional

Mare atenţie! Consumul de mâncare fast-food nu are efecte foarte periculoase asupra organismului dacă este o alegere ocazională și nu un obicei alimentar. Apreciat mai ales de oamenii grăbiți pentru gustul intens și rapiditatea cu care este servit, acest tip de mâncare trebuie, însă, consumat cu moderație. Considerată inițial un tip de răsfăț, mâncarea fast-food a ajuns să dea dependență multor oameni. Această dependență a fost asemănată în ...

Citește mai mult

Ce trebuie să reții despre intoleranța la fructoză
Nutriţie 04 Ianuarie 2024

Ce trebuie să reții despre intoleranța la fructoză

Mulți oameni au intoleranță la fructoza. Formele mai ușoare ale acestei afecțiuni pot provoca disconfort și pot afecta calitatea vieții unei persoane, dar schimbările în stilul de viață pot ajuta. Dacă o persoană experimentează simptome precum balonarea, gazele, durerile sau este îngrijorată de faptul că nu poate tolera fructoza, ar trebui să consulte medicul pentru diagnosticare și tratament. Este important de menționat că aceste simptome pot varia de la o ...

Citește mai mult

123...48