Într-o perioadă în care tulburările de dispoziție, insomnia și oboseala emoțională afectează tot mai multe persoane, lavanda se dovedește a fi un aliat de nădejde. Deși este cunoscută mai ales pentru aroma sa plăcută, ea are proprietăți terapeutice reale, susținute de cercetări științifice. Folosită sub formă de ulei esențial, ceai sau infuzie de baie, planta are capacitatea de a reduce anxietatea, de a îmbunătăți starea de spirit și de a favoriza ...
Ceapa crudă este unul dintre ingredientele care se folosesc în majoritatea bucătăriilor din lume datorită aromei unice și conținutului său nutritiv. Mai mult decât atât, includerea sa în dietă vă poate asigura numeroase avantaje. Deși unele persoane îi resping gustul iute și mirosul caracteristic, aceasta poate îmbunătăți sănătatea generală, având un conținut nutritiv bogat deoarece include: potasiu, acid folic, sodiu, magneziu ...
În mod natural, odată cu trecerea timpului, oasele tind să se resoarbă, iar menopauza accelerează această resorbție osoasă și poate să cauzeze osteoporoză. Ce spun specialiștii despre această situație? Osul este format din calciu, care susține greutatea corpului. Ca urmare, în momentul în care nu se mai pune presiune pe os, acesta poate începe să se deterioreze. Din acest motiv, aveți nevoie de calciu, pentru că atunci când nu aveți surse ...
La ora actuală, ginsengul este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale din lume, utilizată de mii de ani în medicina tradițională asiatică pentru proprietățile sale energizante și revitalizante. Aceasta conține compuși activi numiți ginsenozide, care oferă numeroase beneficii pentru sănătatea masculină. De la îmbunătățirea performanței fizice și mentale la susținerea funcției sexuale și a sănătății cardiovasculare, ginsengul este considerat un ...
Ceaiul de mere este o băutură simplă și aromată, care vă poate sprijini sănătatea, dacă o includeți în alimentație. Aceasta este preparat prin infuzarea merelor cu frunze de ceai, cum ar fi ceaiul negru sau verde, oferind o aromă distinctă. Potrivit specialiștilor, consumul regulat de ceai de mere poate susține sănătatea generală a organismului datorită profilului său nutritiv bogat. Mai mult decât atât, îl puteți pregăti singuri acasă, deoarece nu ...
În general, condimentele adaugă aromă preparatelor culinare, iar o parte dintre acestea pot fi utile pentru a îmbunătăți textura în timpul gătitului. Pe lângă întrebuințările gastronomice, ele pot aduce, însă, și beneficii sănătății pe parcursul anotimpului cald. Medicii sunt de părere că adăugarea sau evitarea anumitor condimente în dietă vă poate ajuta să luptați împotriva temperaturilor ridicate. De exemplu, menta este ...
Suntem stresaţi. Sunt momente în care vrem ca telefonul să nu mai sune, să nu ne mai gândim că trebuie să ne trezim în zori şi să ne îndreptăm către locul de muncă, să plecăm undeva departe şi să nu mai ştim de nimeni şi de nimic. Într-o societate în care timpul e cel mai mare duşman, stresul a devenit o maladie „trendy”. Stresul afectează sănătatea omului, alături de obezitate, alcoolism, droguri şi fumat. Stresul este ...
O porție de lapte de bivoliță asigură un conținut dublu de calciu în comparație cu laptele de vacă, și are un procent scăzut de lactoză. Laptele de bivoliță este apreciat pentru textura lui cremoasă și gustul pregnant, ușor dulceag, dar mai ales pentru calitățile lui nutritive. Se știe că laptele de bivoliță este mult mai gras decât cel de vacă sau decât laptele de oaie. Datorită conținutului dublu de grăsimi, acesta are un gust mai cremos, delicat ...