Ştiri medicale
1182 accesări 05 Ianuarie 2017 0 comentarii

Afecţiunile respiratorii fac ravagii! Spitalul de Urgenţă, supraaglomerat

Din cauza variaţiilor de temperatură, în ultima perioadă, s-a înregistrat o creştere a numărului de viroze respiratorii şi pneumonii, atât în rândul adulţilor, cât şi al copiilor, ceea ce a dus la o supraaglomerare a mai multor secţii din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Este vorba despre secţia Medicală I, Gastroenterologie, dar şiPediatrie, unde numărul pacienţilor depăşeşte numărul de paturi.

În prezent, în secţia Medicală I sunt internate 40 de persoane cu infecţii respi-ratorii, capacitatea secţiei fiind de 35 de paturi, iar de la începutul sezonului şi până acum, au fost efectuate peste 170 de internări, jumătate dintre acestea având la bază afecţiuni respiratorii.

Nici copiii nu au scăpat, secţia de Pediatrie fiind la fel de aglomerată, din cauza numărului mare de infecţii respiratorii.

„În ultimele zile, au fost internaţi mai mulţi copii decât în mod obişnuit, astfel că numărul internărilor ajunge şi la 30 într-o singură zi, în această perioadă, dublu faţă de alte perioade. În momentul de faţă, pe secţie sunt internaţi peste 100 de copii, în condiţiile în care secţia dispune de 75 de paturi”, a declarat purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Crina Kibedi.

Aceasta a precizat că cei mai mulţi dintre pacienţi sunt constănţeni, dar şi din judeţele Tulcea şi Ialomiţa.

Taguri articol: stiri medicale afectiuni spitalul judeţean internaţi urgenta

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.