Ştiri medicale
1341 accesări 03 Decembrie 2016 0 comentarii

Ambulanţa, pregătită de iarnă! "Nu vrem ca maşinile să rămână înzăpezite"

Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) s-a pregătit pentru perioada de iarnă cu tot ce trebuie, dar mai ales cu materiale sanitare şi lanţuri pentru maşini.

Potrivit directorului medical al SAJ, dr. Ionuţ Cealera, stocurile de medicamente sunt la capacitate maximă şi pot face faţă oricărei situaţii, oricât de dificile ar putea fi. În plus, pacienţii care îi vor solicita vor beneficia de un confort termic ridicat. Astfel, maşinile au radiatoare speciale care funcţionează în permanenţă şi care menţin celula medicală tot timpul la o temperatură stabilă, astfel încât pacienţii să nu sufere de frig. În ceea ce priveşte personalul, echipajele s-au aprovizionat din timp cu îmbrăcăminte groasă (pantaloni vătuiţi şi jachete).

În plus, toate maşinile sunt dotate cu saci cu nisip, lopeţi, asta în caz că vor fi căderi abundente de zăpadă.

„Nu vrem ca maşinile să rămână înzăpezite pe undeva. Apoi, soluţiile perfuzabile sunt păstrate în sertare speciale încălzite, toate pentru a asigura bolnavilor ajutor de specialitate cât mai rapid”, a precizat dr. Ionuţ Cealera.

Din bugetul instituţiei au fost achiziţionate anvelope pentru sezonul rece pentru toate autospecialele de la substaţiile din judeţ, respectiv Năvodari, Eforie Sud şi Mangalia. Ca urmare, fiecare maşină fiind dotată şi cu lanţuri antiderapante, conducerea Ambulanţei ne asigură că activitatea se va desfăşura fără probleme.

În prezent, SAJ primeşte zilnic sute de apeluri telefonice. Din acest total, un procent de 30% nu reprezintă întotdeauna urgenţe majore. Spre exemplu, pacienţii cu dureri de cap, dureri abdominale sau cu dureri de tip artrozic pot fi trataţi cu uşurinţă în cabinetele medicilor de familie sau policlinici.

Taguri articol: stiri medicale ajutor ambulanta

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.