Ştiri medicale
4948 accesări 05 Ianuarie 2017 0 comentarii

Avalanşă de boli, la Constanţa. "Preconizăm că situaţia se va înrăutăţi!"

În ultima săptămână, numărul de internări a crescut dramatic, atât la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Apostol Andrei” (SCJU), cât şi la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa. Cadrele medicale pun această avalanşă de boli pe seama schimbărilor bruşte de temperatură.

Şi cum vremea se va răci brusc, în zilele ce vor urma, managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Stela Halichidis, se arată îngrijorată în ce priveşte înmulţirea cazurilor de viroze respiratorii, precum şi alte boli specifice temperaturilor extrem de scăzute.

„În acest moment, sunt foarte multe cazuri de copii şi adulţi deopotrivă. Nu sunt numai cazuri de viroze respiratorii, avem de toate: şi viroze, şi rujeolă, şi toate bolile de sezon. De mâine, din cauza înrăutăţirii vremii, o să fie şi mai rău”, a declarat dr. Halichidis.

Menţionăm, de asemenea, că secţiile SCJU sunt supraaglomerate, din cauza numărului mare de pacienţi cu pneumonie şi viroze respiratorii.

Taguri articol: stiri medicale viroze boli stela halichidis temperaturi pneumonie scju

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.