11 Aprilie 2016
1735 accesări
0 comentarii

Modul în care o femeie aducepe lume un copil depinde de cese întâmplă în ultimele săptămânide sarcină. Dacă bebeluşuleste poziţionat cum trebuieşi nu există alte complicaţii,aceasta are libertateade a alege tipul de naştere.

Dacă există anumite probleme sau indicaţii medicale, atunci medicul curant va indica operaţia de cezariană. Chiar şi atunci când viitoarea mamă alege naşterea pe cale vaginală, există mai multe opţiuni: naşterea naturală fără medicamente, naşterea în apă sau naşterea cu anestezie epidurală.


„Este posibil să ai anumite preferinţe legate de felul în care va decurge naşterea, de prezenţa partenerului sau a altui membru al familiei, de îngrijirile acordate ţie şi copilului după naştere. De asemenea, dacă ai anumite îngrijorări, este bine să le comunici specialiştilor cu care alegi să naşti şi să le iei în considerare recomandările. Cum poţi comunica preferinţele tale personalului care te îngrijeşte? Îţi sugerăm să te gândeşti la un plan de naştere. Acesta este un document care te va ajuta să îţi faci cunoscute dorinţele, într-un mod standardizat”, a declarat dr. Mohamed Zaher, specialist obstetrică şi ginecologie, Spital privat Isis.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU