15 Decembrie 2015
1663 accesări
0 comentarii

La fel ca şi infecţia cu HIV, hepatitele B şi C se pot transmite chiar şi printr-o banală înţepătură cu o forfecuţă de unghii utilizată de un purtător al virusului sau prin contact sexual neprotejat.

Pentru ca studenţii şi elevii constănţeni să conştientizeze pericolul infectării, Fundaţia Baylor Marea Neagră a desfăşurat, în cadrul săptămânii europene de testare, desfăşurată zilele acestea şi la Constanţa.

Beneficiari au fost elevii Şcolii postliceale Sanitare din cadrul Grupului Şcolar „Emil Palade”, cei de la Grupul Şcolar „Dimitrie Leonida”, dar şi studenţii cazaţi în căminele Univer-sităţii Maritime din Constanţa. Au fost testate pentru infecţia cu HIV şi cu virusurile hepatitice B şi C 145 de persoane dintre care doar două au avut rezultate reactive la infecţia cu virusul hepatitic C.

Constănţenii care doresc să se testeze o pot face atât în cadrul cabinetelor de testare de la Constanţa, cât şi cu ajutorul laboratorului mobil de testare, în zone aflate la distanţă de centrele fixe sau în instituţii.

Taguri articol: stiri medicale fundaţia baylor virus hepatita

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Năstase