Ştiri medicale
1397 accesări 02 Martie 2017 0 comentarii

Cinci molecule pentru boli rare intră în studii clinice

Preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM), Nicolae Fotin, spune că, în perioada următoare, cinci molecule pentru boli rare se vor afla în studii clinice.

„Începând cu 2016, agenţia din România, prin personalul de specialitate, a realizat desemnarea unui număr de cinci molecule ca medicamente orfane, ceea ce înseamnă că acestea se vor regăsi în perioada următoare în studii clinice şi probabil că mai târziu în autorizaţii de punere pe piaţă. Este binecunoscut că sistemul de rambursare a fost deschis după o lungă perioadă în care moleculele nu au avut acces în sistemul de rambursare chiar cu 17 medicamente orfane care se adresează bolilor rare în mai 2014. De atunci, agenţia, împreună cu Ministerul Sănătăţii şi CNAS, a lucrat şi a realizat şapte modificări la HG care stabileşte moleculele care intră în sistemul de rambursare. La fiecare dintre aceste modificări, bolile rare au avut cel puţin opt molecule intrate”, a declarat preşedintele ANMDM, Nicolae Fotin.

Taguri articol: stiri medicale boli rare medicamente molecule

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.