Ştiri medicale
1369 accesări 08 Ianuarie 2016 0 comentarii

Copiii răcesc mai uşor! Cazuri de răceli şi viroze la Spitalul Judeţean

Copiii au imunitatea în formare şi sunt mai predispuşi răcelilor şi gripei de sezon decât adulţii.

„În această perioadă s-au prezentat cazuri de răceli şi viroze respiratorii la copii specifice acestei perioade. Chiar şi aşa, nu am înregistrat un număr neobişnuit de cazuri şi nu am întâlnit nimic spectaculos”, declară dr. Cristina Mihai, şefa Secţiei de Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Medicul atrage atenţia că răcelile sunt foarte contagioase la copii. „Răcelile se iau prin contact direct sau prin inspirarea virusurilor prezente în aer în urma strănutului sau tusei. De asemenea, răceala se poate răspândi şi prin atingerea gurii sau nasului după ce a fost atinsă o suprafaţă contaminată cu un virus”, declară pediatrul.

Dr. Cristina Mihai recomandă părinţilor să nu intre în panică atunci când copilul face febră deoarece aceasta este un mecanism natural de apărare a organismului. Însă dacă se observă alterarea stării generale a copilului, aceştia trebuie să se adreseze de urgenţă medicului.

Taguri articol: stiri medicale copii imunitate medic pediatrie virus tuse răcelile

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.