Pediatrie
770 accesări 29 Iunie 2017 0 comentarii

Criza vaccinurilor încă nu s-a terminat. Ce spun autorităţile

Pentru anul în curs, Ministerul Sănătăţii susţine că a realizat toate demersurile legale şi administrative necesare în scopul derulării în condiţii optime a Programului Naţional de Vaccinare.

La momentul actual, sunt încheiate contracte de furnizare pentru cinci din cele şapte vaccinuri din schema de imunizare: BCG, hepatitic B pediatric, ROR, hexavalent, tetravalent, cu asigurarea cantităţilor necesare pentru întregul an.

„Conform contractelor agreate, până la mijlocul lunii iulie 2017, vor fi livrate către medicii de familie, prin intermediul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a Municipiului Bucureşti, următoarele tranşe de vaccinuri: 520.800 doze de vaccin BCG; 235.000 doze de vaccin hexavalent; 333.810 doze de vaccin ROR. Pentru vaccinul ROR, livrarea se va realiza de către furnizor direct la sediul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a Municipiului Bucureşti. Conform estimărilor oficiale, aceste doze vor fi suficiente pentru acoperirea necesarului de vaccin pentru minimum şase luni, urmând ca, în funcţie de rata de consum din fiecare judeţ, cantităţile să fie suplimentate”, au declarat reprezentanţii ministerului.

Pentru vaccinurile tetravalent şi hepatitic B, livrările de vaccin se vor realiza începând cu luna august.

În prezent, în maternităţi se realizează vaccinarea antihepatită B pentru copii născuţi de mame cu hepatită B (care au antigen HBs pozitiv), existând un număr de 7.000 doze de vaccin hepatitic B pediatric cu această destinaţie, la nivelul maternităţilor şi a direcţiilor de sănătate publică judeţene.

Taguri articol: pediatrie copii vaccin vaccin hexavalent vaccinare vaccinarea ror

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.