Ştiri medicale
1949 accesări 05 Iulie 2016 0 comentarii

Crucea Roşie, ajutor şi speranţă pentru toţi cei care au nevoie

Crucea Roşie Română împlineşte 140 de ani de la înfiinţare, perioadă în care s-a aflat mereu în prima linie a asistenţei umanitare, prin suportul pe care l-a acordat. Voluntarii Filialei de Cruce Roşie Constanţa au format o cruce umană şi au împărţit trecătorilor din localitate baloane inscripţionate special pentru această ocazie.


Pentru a marca acest moment istoric, a fost dezvelită o placă aniversară, la sediul Crucii Roşii Române din Bucureşti, în prezenţa Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta a României. Alături de aceasta, au fost prezenţi şi preşedintele Crucii Roşii Române, directorul general al Crucii Roşii Române, preşedinţii şi directorii filialelor organizaţiei, dar şi voluntari.


Tot pentru a marca acest moment important din istoria organizaţiei, timp de o săptămână, o pânză de 140 de metri cu mesaje de pace transmise de voluntari din toată ţara va acoperi gardul Palatului Parlamentului.


„Astăzi (n.r. - ieri), Crucea Roşie Ro-mână marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. Aducem recunoştinţă nenumăratelor generaţii de voluntari care au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor în nevoie, indiferent de situaţii. Activităţile de excelenţă din istoria acestei federaţii internaţionale ne motivează şi ne obligă să ne adaptăm mereu la ce este nou şi să rămânem în prima linie a sprijinului umanitar. Vom continua să aducem ajutor şi speranţă celor care au nevoie de noi”, a declarat Carmen Lungu, directorul Filialei de Cruce Roşie Constanţa.

Taguri articol: stiri medicale ajutor crucea rosie constanta

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.