Ştiri medicale
1796 accesări 16 Septembrie 2016 0 comentarii

Cum trebuie îmbrăcaţi bebeluşii toamna, pentru a nu răci

Temperaturile schimbătoare şi vremea capricioasă sunt specifice acestui sezon. Din acest motiv, majoritatea mămicilor sunt puse în dificultate când vine vorba de adaptarea îmbrăcămintei copilului. Îmbrăcămintea neadecvată, de cele mai multe ori, duce la îmbolnăvirea celor mici. Modul în care sunt îmbrăcaţi cei mici este foarte important pentru că, dacă părinţii sunt informaţi corect şi acţionează în consecinţă, pot evita apariţia sau agravarea multor afecţiuni.

„Răcelile se pot transforma în afecţiuni respiratorii grave care să necesite spitalizare. În funcţie de gradul de toleranţă al copilului, părinţii pot să-I scoată afară timp de 2-3 ore sau chiar mai mult dacă este vreme frumoasă. Este mai bine ca cei mici să fie îmbrăcaţi cu mai multe straturi subţiri de haine decât câteva groase pentru a evita supraîncălzirea şi pentru a putea adapta cu uşurinţă îmbrăcămintea copilului la condiţiile schimbătoare de afară. De asemenea, este recomandat ca părinţii să evite să scoată copiii afară atunci când este umezeală, ceaţă sau ploaie, să nu neglijeze anumite semne ale sugarului şi copilului mic şi să se adreseze din timp medicului, fiindcă, din păcate, am întâlnit micuţi care au ajuns în cadrul serviciului de urgenţă pediatrie cu afecţiuni respiratorii severe care au necesitat o conduită intra-spitalicească specială”, potrivit dr. Oana Barbu, medic pediatru.

Taguri articol: stiri medicale adaptare important medic pediatrie temperaturi oana barbu

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.