16 Septembrie 2016
14153 accesări
0 comentarii

Constănţenii sunt afectaţi din cauză că în judeţ nu există un spital de pediatrie şi nici nu sunt şanse să se contruiască unul prea curând, „din cauza lipsei de fonduri”, spun autorităţile.


În lipsa unei astfel de unităţi medicale, copiii cu probleme grave de sănătate sunt direcţionaţi spre spitale din alte judeţe, dotate cu aparatură modernă şi cu condiţii speciale pentru aplicarea tratamentelor specifice fiecărui copil. Dr. Laura Maria Condur, medic de familie, preşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie „Tomis” din Constanţa (AMF), afirmă că un spital de pediatrie ar aduce multe beneficii pentru copilaşii din judeţul Constanţa, dar şi pentru pacienţii din zonele limitrofe judeţului.
„Specialitatea pediatrie este deficitară în multe zone din ţară, dar în Constanţa este o problemă aparte. Un spital de pediatrie este absolut necesar, deoarece ar contribui la tratarea corespunzătoare a copiilor şi la salvarea multor vieţi.
Când un copil este implicat într-o tragedie care necesită intervenţie de ur-genţă, într-o astfel de unitate ar putea fi însănătoşit, fără a se pierde energie şi resurse pentru a-l transporta de la un spital la altul, în funcţie de nevoile pe care acesta le are.


Chiar dacă pediatrul este cel care acoperă sfera pediatrie, şi medicul de familie trebuie să abordeze copilul, din toate punctele de vedere. Medicul de familie preia nou-născutul şi îl duce până la maturitate sau de la maturitate la bă-trâneţe. Considerăm că viitorul naţiunii este copilul şi dorim să acordăm o atenţie deosebită copilului şi prevenţiei”, a de-clarat dr. Laura Maria Condur.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Vali PAPATANASIU