Ştiri medicale
3128 accesări 05 Decembrie 2016 0 comentarii

Donare de sânge la Cernavodă. Care sunt condiţiile, pentru a fi donator de sânge

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa (CRTS) şi Primăria oraşului Cernavodă organizează sâmbătă, 10 decembrie, la Clubul Sportiv „Asociaţia Axiopolis Sport”, strada Medgidiei numărul 2, între orele 08.30 - 13.30, o acţiune de donare de sânge. Toate persoanele sănătoase din Cernavodă şi localităţile învecinate, care doresc să îi ajute pe pacienţii bolnavi, o pot face, prezentându-se la acţiune cu o carte de identitate valabilă.

„Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă sau neurologice. Cu două zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice. În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor şi minim 500 ml lichide”, a declarat dr. Geandan Memet, director CRTS Constanţa.
v v v
Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază, la cerere, de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi; o zi scutire de la frecvenţă, în ziua donării, în cazul ele-vilor, studenţilor şi militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge.

Taguri articol: stiri medicale donare diabet zaharat zahar transfuzii cernavodă

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.