Ştiri medicale
32264 accesări 16 Septembrie 2016 0 comentarii

Eritemul alergic la nou-născut: de ce apare şi cum se vindecă

Foarte mulţi nou-născuţi, mai mult de 50 de procente, în primele zile după naştere, dobândesc o iritaţie a pielii denumită eritem alergic. Această afecţiune nu este periculoasă şi trece de la sine. O parte dintre nou-născuţi fac eritem alergic încă din maternitate, aşa că, dacă bebeluşul se confruntă cu aşa ceva, cel mai bine este să discutaţi cu medicul neonatolog, pentru a vă da detalii despre cum să vă îngrijiţi copilul. În cazul în care leziunile se suprainfectează, medicul specialist vă poate indica anumite creme antiseptice.


„Eritermul alergic apare în primele zile de viaţă, la 50% dintre nou-născuţi. Apare sub formă de pete roşii, mici papule sau mici vezicule, cu debut în ziua a treia de viaţă. Uneori, erupţiile localizate pe faţă pot fi mari, roşii, asociate cu edemul pleoapelor şi chiar cu secreţii ale conjunctivelor, coriza (inflamaţie) oculonazală. Se explică prin prezenţa de alergeni placentari eliberaţi în cursul expulziei, dar şi a contactului postnatal cu alţi alergeni. Starea generală este bună şi nu se constată alte tulburări generale, nu necesită tratamente speciale, ele dispărând spontan în câteva ore sau zile. În cazurile de erupţie intensă şi persistentă, se poate aplica pudră de talc”, potrivit dr. Magdalena Oprea, specialist neonatolog.

Taguri articol: stiri medicale eritem

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.