Ştiri medicale
1556 accesări 12 Iulie 2017 0 comentarii

Iată de ce sunt atât de multe îmbolnăviri pe timp de vară

Din cauza căldurii excesive, vara există riscul de a se dezvolta şi înmulţi tot felul de agenţi patogeni, care duc la îmbolnăviri, spun medicii specialişti de la Direcţia de Sănătate Publică Constanţa.

Pentru a preveni îmbolnăvirile specifice acestei perioade a anului, aceştia recomandă respectarea regulilor de igienă personală şi colectivă. Turiştii şi constănţenii sunt sfătuiţi să consume apă din surse autorizate. Este indicat să vă spălaţi pe mâini cu apă şi săpun, ori de câte ori este nevoie, dar mai ales când ajungeţi acasă, înainte şi după folosirea toaletei sau după ce aţi atins diferite animale.

„Microbii vehiculaţi de mâinile nespălate reprezintă o sursă de îmbolnăviri grave. De asemenea, spălaţi bine legumele şi fructele, chiar şi pepenii verzi sau galbeni, sub un jet puternic de apă, înainte de a fi tăiaţi”, explică dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii. Gunoiul trebuie depozitat în spaţii special amenajate, iar mâncarea cu aspect suspect trebuie evitată. Este bine să purtaţi îmbrăcăminte adecvată care să acopere mâinile şi picioarele, pentru a evita arsurile solare şi înţepăturile de insecte. Hainele trebuie să fie din ţesături care absorb transpiraţia şi să aibă culori deschise.

Dacă unul din membrii familiei acuză dureri de cap, febră, vărsături sau diaree, medicii recomandă prezentarea de urgenţă la medicul de familie sau la cea mai apropiată Secţie de Urgenţă.

Taguri articol: stiri medicale loti popescu vărsături

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.