28 Februarie 2016
10985 accesări
1 comentariu

Timp de patru zile, Constanţadevine capitala medicilor specialişti în urologie. Este vorba despreun eveniment naţional, organizatde MEDSTAR General Hospital, intitulat „Litiaza reno-urinară - o afecţiune cu conexiuni interdisciplinare multiple“şi care reuneşte cadre medicalede renume din întreaga ţară.

În perioada 2 - 5 martie, cu ocazia Zilei Mondiale a Rinichiului, MEDSTAR General Hospital, împreună cu dr. Gianina Gabriela Şotilă, medic specialist nefrolog, având ca invitaţi speciali pe prof. univ. dr. Mihaela Bălgrădean, medic primar pediatrie - nefrologie pediatrică, şeful Secţiei de Nefrologie pediatrică din Spitalul de Urgenţă „Marie Curie” din Bucureşti şi dr. Răzvan Mulţescu, medic prima urologie, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” Bucureşti, demarează o campanie de conştientizare a bolii cronice de rinichi la copii, precum şi managementul litiazei reno-urinare pentru prima dată la Constanţa, prin organizarea unei conferinţe multidisciplinare şi cursuri.

„Conferinţa îşi propune să crească gradul de conştientizare asupra actualităţii temei, asupra semnificaţiei impactului, consecinţelor şi a măsurilor de prevenţia pentru litiaza reno-urinară, ce a devenit în ultimii ani o problemă majoră de sănătate publică, cu o morbiditate în creştere la nivel mondial, cu valenţe interdisci-plinare, consecinţele ignorării nefrolitiazei fiind extrem de grave”,

explică dr. Gianina Şotilă, medic specialist nefrolog în cadrul MEDSTAR General Hospital.

Evenimentul este găzduit de Hotel Bulevard şi este acreditat cu 18 puncte EMC. În prima zi, de la ora 14, este programat cursul 1 - „Nefrolitiaza, la limita dintre specialităţile medicale şi chirur-gicale”. A doua zi, pe 3 martie, prof. univ. dr. Mihaela Bălgrădean va susţine cursul „Particularităţile bolii cronice de rinichi la copii”.

Vineri, pe 4 martie, vor avea loc sesiuni şi simpozioane pe tema litiazei reno-urinare, iar, sâmbătă, de la ora 9,00, dr. Dragoş Mulţescu va susţine cursul „Endourologia în patologia aparatului urinar superior şi inferior. Eficienţa şi complicaţiile Nefrolitotomiei percutane (NLP) şi ureteroscopiei în tratamentul litiazei reno-urinare”.

Marcată anual în cea de-a doua zi de joi a lunii martie, Ziua Mondială a Rinichiului are ca scop atragerea atenţiei asupra importantei sănătăţii rinichilor şi reducerea frecvenţei şi impactului afecţiunilor renale şi ale bolilor asociate în rândul populaţiei. Anul acesta, Societatea Internaţională de Nefrologie (ISN) are ca motto: „Prevenirea bolilor cronice de rinichi la copii” - „Act early to prevent it!”.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

29 februarie 2016
adevar
adevar

Aveti un roman animal bolnav psihic in Constanta care impreuna cu maica sa cauta straini sa i santajeze pentru bani cu amenintari . nu cred ca o sa l ajute tratament psihiatric ar trebui sa l umorati pe el si pe maica sa

Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ