Ştiri medicale
2344 accesări 15 Aprilie 2016 0 comentarii

"Medicina de familie este o specializare cu multiple provocări"

Între 22-23 aprilie, medicii de familie din judeţul Constanţa, dar şi din mai multe judeţe din sud-estul ţării, sunt aşteptaţi la simpozionul regional „Practic MF“, organizat la Hotel Europa, din Eforie Nord.

Evenimentul a ajuns la ediţia numărul 14 şi va fi coordonată ştiinţific de prof. univ. dr. Nicolae Calomfirescu, medic primar urologie. Medicii vor aborda diferite subiecte printre care şi utilizarea în exces a antibioticelor şi fenomenul rezistenţei germenilor la acestea.

„Ca organizatori de evenimente medicale încercăm să implicăm medicii de familie în toate acţiunile pe care le organizăm, indiferent că sunt dedicate în principal altor spe-cializări medicale, pacienţilor, publicului larg sau presei.
Nu se poate vorbi despre nicio patologie fără a lua în considerare rolul medicului de familie în prevenţie, în stabilirea diagnosticului precoce, în tratament sau monito-rizarea pacientului.
Medicina de familie este o specializare cu multiple provocări, care presupune abilităţi deosebite de comunicare şi management, o specializare care trebuie înţeleasă de către toţi actorii din sistemul medical”, a declarat dr. Maria Szerac, CEO Houston NPA, organizatoarea evenimentului.

Evenimentul încearcă să faciliteze şi să încurajeze comunicarea între medicii cu specializarea medicină de familie şi cei cu alte specializări.

Alături de prof. Nicolae Calomfirescu vor mai susţine teme dr. Mire-la Manea, medic psihiatru; dr. Costinela Georgescu, sănătate publică; dr. Sorin Rugină, boli infecţioase; dr. Eduard Circo, endocrinologie; dr. Cristina Panea, neurologie; dr. Irina Dumitru, boli infecţioase; dr. Gabriela Lilios, medicină de familie, medicina muncii; dr. Laura Condur, medicină de familie; dr. Doina Mihailă, medicină de familie.

„Aceste evenimente cu caracter interdisciplinar sunt cele mai eficiente mijloace de a îmbunătăţi comunicarea directă între medici, cea care asigură o asimilare corespunzătoare a mesajelor tematice asupra problemelor majore de sănătate”, a declarat dr. Sorin Rugină.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.