Clinici şi spitale
1987 accesări 01 Noiembrie 2016 0 comentarii

Nu mai sunt bani pentru reabilitarea Spitalului Judeţean Constanţa. Lucrările au fost blocate

Deşi foarte multe secţii din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă(SCJU) au nevoie de lucrări de renovare şi reabilitate, acestea nu pot fi făcute. Motivul? Nu sunt bani.

Conducerea SCJU susţine că încă aşteaptă un răspuns de la Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) cu privire la aceste investiţii şi că până atunci nu-şi permit decât igienizări ale secţiilor. Aşadar, la acest moment, s-a înaintat o fundamentare privind renovarea secţiilor şi se aşteaptă răspunsul CJC referitor la aceste lucrări.

„În primul rând, trebuie să continuăm lucrările de reparaţii ale spitalului. Primele pe listă sunt Neurologia, Urologia, farmacia, după care urmează celelalte secţii”, a declarat directorul SCJU, dr. Cătălin Grasa. Bugetul limitat le va permite, însă, mici văruieli şi schimbarea geamurilor, acolo unde situaţia o impune.

Activitatea se va desfăşura în aşa fel încât pacienţii să nu fie afectaţi.

În ceea ce priveşte lucrările demarate în urmă cu câteva luni la Ginecologie, acestea au fost şi ele blocate. „Aşteptăm deblocarea banilor de la Consiliu pentru a continua reparaţiile”, a subliniat dr. Grasa.

Şeful secţiei Neurologie, dr. Anca Hâncu aşteaptă cu nerăbdare igienizarea.

„Problema noastră este cu igienizarea secţiei. Ni s-a promis acest lucru până la sfârşitul anului. La acest moment, secţia are 75 de paturi, plus cele de peReanimare, cam 80 în total”, a declarat ea.

Aici vin bolnavi cu hernii de disc, crize epileptice, scleroză multiplă, Parkinson şi altele, care au nevoie de condiţii de spitalizare cât mai bune.

Desigur, cadrele medicale şi bolnavii speră la blocuri operatorii noi şi săli de operaţie ultramoderne. Spre exemplu, la Chirurgie, înainte de reabilitarea secţiei, blocul operator nu mai fusese renovat de la înfiinţarea spitalului, adică din anul 1969. Ca urmare, în ecuaţia aceasta, banii joacă un rol foarte important şi oamenii speră că toate planurile care s-au făcut se vor realiza. Bineînţeles, unitatea sanitară are nevoie, în plus, de echipamente pentru investigarea căilor biliare, de aparate de endoscopie, colangioscop, aparatele de laparasocopie cu care se operează mulţi bolnavi etc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.