Ştiri medicale
2434 accesări 20 Decembrie 2016 2 comentarii

"Nu ştiu ce poate simţi un părinte care refuză vaccinul, când o să-şi piardă copilul din cauza unei boli"

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat, atenţionează că este extrem de periculos că unele persoane publice susţin că nu ar trebui vaccinaţi copiii, menţionând totodată că cel mai grav ar fi revenirea unor boli care au fost eradicate datorită campaniilor de vaccinare.

„Am urmărit înverşunarea cu care unele persoane publice fac reclamă anti-vaccinare! Este datoria mea ca medic să iau o poziţie clară fundamentată pe ce am învăţat şi pe ce am văzut pe parcursul anilor. Este incredibil, şi chiar extrem de periculos, pentru că unii chiar cred cele spuse de astfel de persoane care au un grad de credibilitate mare, fiind persoane publice! Ca medic vă spun că cel mai grav lucru ar fi revenirea unor boli care au fost eradicate datorită campaniilor de vaccinare”, a postat, duminică seara, Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că, din cauza refuzului părinţilor de a-şi vaccina copiii, a început să reapară poliomielita, boală ce a fost eradicată prin vaccinare.

„Poliomielita este una dintre bolile eradicate datorită vaccinării şi care a început să reapară din cauza refuzului unor părinţi de a-şi vaccina copiii lor! Nu ştiu ce poate gândi sau simţi un părinte care nu-şi vaccinează copilul când o să vadă copilul său mutilat pe viaţă sau când o să-şi piardă copilul din cauza unei boli împotriva căreia acesta nu a fost vaccinat. Respect părerile altora, însă când o persoană publică face reclamă împotriva vaccinării trebuie să vină cu probe ştiinţifice incontestabile. La acest moment singurele probe incontestabile sunt cele în favoarea vaccinării şi nu cele împotrivă!”, a spus Arafat.

Potrivit acestuia, vaccinarea copiilor este „vitală”, iar aceştia nu trebuie condamnaţi la moarte sau la mutilare.

„Nu cred că toate statele conspiră împotriva cetăţenilor lor şi nici statul Român nu conspiră împotriva Românilor şi a copiilor lor! Vă rog şi vă îndemn să vă documentaţi bine înainte de a condamna copilul D-voastră şi alţi copii cu el la moarte sau la mutilare pe viaţă!”, a scris Raed Arafat.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

2 comentarii

20 decembrie 2016 Tot eu
Invers

Incearca, domnule medic, sa vezi si ce simte un parinte care are un copil afectat de un vaccin !

20 decembrie 2016 gigel
curios

te-ai intrebat, nemernicul,e, c e simte un parinte care are un copil sanatos, cand isi vede copilul legume, dupa un vaccin?? sau, mai rau, cand ii moare copilul? bolile copilariei nu sunt mortale si dau imunitate pe viata. vaccinurile nu te protejeaza decat un timp limitat si pot fi mortale. si, cum poti dormi noaptea cand stii ca ai pe constiinta atatia tineri morti dupa Colectiv??

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.