Ştiri medicale
1251 accesări 08 Martie 2017 0 comentarii

Pacienţii au nevoie urgentă de transfuzii! Donatorii de sânge sunt recompensaţi

Personalul Centrului Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa (CRTS) roagă potenţialii donatori din oraşul şi judeţul Constanţa, indiferent de grupa sanguină, să se prezinte la sediu pentru a dona.

„Avem nevoie, în special, de grupe cu Rh negativ (O neg, A neg, B neg, AB neg). În această perioadă, a crescut numărul urgenţelor transfuzionale, iar numărul celor care donează sânge a scăzut.

Pacienţi cu boli grave, copii şi adulţi, au nevoie de tratament transfuzional. Fără ajutorul donatorilor de sânge, nu li se poate asigura acest tratament. Mulţumim anticipat celor care vor contribui la salvarea de vieţi omeneşti! Se poate dona sânge, în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 7.30, la ora 13.30, la sediul nostru din strada Nicolae Iorga, nr. 85”, a declarat dr. Geandan Memet, director CRTS.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18 şi 65 ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inimă. Persoanele peste 50 de ani sunt rugate să aducă de la medicul de familie o adeverinţă din care să reiasă că nu sunt în evidenţă cu boli de inimă şi neurologice.

Cu trei zile înainte de donare, este interzis consumul de băuturi alcoolice! În ziua donării, se recomandă un mic dejun uşor şi minim 500 ml lichide.

Xxx

Persoanele care efectuează o donare completă (450 ml sânge) beneficiază la cerere de: 7 tichete de masă pentru produse alimentare; o zi liberă la locul de muncă, în ziua donării, în cazul donatorilor salariaţi; scutire de la frecvenţă, în ziua donării, în cazul elevilor, studenţilor şi militarilor; decontarea cheltuielilor de transport în comun, în ziua donării, între localitatea de domiciliu/reşedinţa înscrisă în actul de identitate şi localitatea unde se efectuează donarea de sânge; reducere 50% la transportul în comun, pentru donatorii din oraşul Constanţa, pentru o perioada de o lună.

Pentru informaţii privind donarea de sânge, vă rugăm să sunaţi la telefoanele 0241.616.035 sau 0341.180.013 (în intervalul orar 7.30-16.30). (V.P.)

Taguri articol: stiri medicale sange transfuzii donare donatori

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.