Ştiri medicale
1429 accesări 04 Februarie 2016 0 comentarii

Primul deces cauzat de gripa porcină. Care este situaţia la Constanţa


Primul deces din cauza virusului A/H1N1 a fost confirmat în România.
Este vorba despre un bărbat din localitatea Siret, care a decedat în ambulanţă, în timp ce se îndrepta spre spital. În total, sunt confirmate 72 de cazuri de gripă de acest tip în toată ţara, dintre care 15 la Constanţa.
Simptomele infecţiei cu gripa porcină la oameni sunt similare cu simptomele gripei sezoniere. Principalele simptome sunt: febră (peste 38 grade C) oboseală, inapetenţă, tuse, durere în gât, stări de vomă şi diaree.
Până la data de 31 ianuarie, au fost vaccinate antigripal 563.105 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.
Specialiştii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă. De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig.
Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, este bine să evite deplasările şi frec-ventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.

Taguri articol: stiri medicale gripa vaccin virus antigripal

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.