Prospecte de medicamente

EpiPen / soluţie injectabilă

EpiPen este o soluţie sterilă în stilou preumplut pentru injectarea de urgenţă în muşchi (intramuscular).

EpiPen este utilizat pentru tratamentul de urgenţă al reacţiilor alergice severe (anafilaxie), cauzate de alergeni de exemplu alimente, medicamente, întepături sau muscături de insecte şi alţi alergeni, precum si reactii severe induse de exerciţiul fizic sau de cauze necunoscute.

Stilourile injectoare EpiPen sunt destinate pentru administrare imediată la pacienţi, care prezintă un risc crescut de anafilaxie, inclusiv persoanele cu antecedente de reacţii anafilactice. Simptome care semnalează apariţia unei reacţii anafilactice includ: senzaţie de mâncărime a pielii, erupţii pe piele ( o urticarie), înroşire a feţei, umflare a buzelor, gâtului, limbii, mâinilor şi picioarelor, respiraţie şuierătoare, răguşeală, greaţă, vărsături, crampe abdominale şi, în unele cazuri, pierderea cunoştinţei. Substanţa activă în stiloul preumplut (pen) este adrenalina, care este un medicament adrenergic.

Acesta acţionează direct asupra sistemului cardiovascular (inimă si circulaţia sângelui) şi respirator (plămâni), contracarează efectele potenţial letale de anafilaxie prin constricţia rapidă a vaselor de sânge, relaxarea muschilor de la nivelul pieptului pentru a îmbunătăţi respiraţia şi bătăile inimii.

 

Click mai jos pentru a citi întreg prospectul şi pentru a vedea grafic cum se administrează EpiPen

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.