Prospecte de medicamente

Karissa

Compozitie
Un drajeu contine gestoden 0,0075 mg si etinilestradiol 0,02 mg.


Indicatii
Contrceptie orala

Contraindicatii
Hepatite, tulburari hepatice in antecedente, tendinta la tromboze, afectiuni cardiace grave, colita cronica, disfunctii endocrine, tumori maligne, alaptare, intoleranta.

Efecte adverse
Uneori pot aparea efecte nedorite in timpul tratament ului cu Karissa. Acestea pot fi moderate sau mai severe. Reactii moderate: În primele luni dupa inceperea tratament ului cu Karissa pot aparea: in primele luni de tratament pot aparea sangerari sau spoting intre menstruatii, dar se opresc cand organismul se obisnuieste cu Karissa. Daca continua, devin mai severe sau reincep, contactati medicul dvs.;cefalee (dureri de cap); indispozitie gastrica si senzatie de rau; tensiune mamara; schimbari de dispozitie; modificari ale greutatii corporale; cloasma (pete galbui maronii pe piele); cloasma se reduce daca nu stati prea mult la soare; toleranta redusa la lentile de contact. Reactii severe: Multe reactii severe au fost uneori asociate cu contraceptivele orale. Multe din aceste simptome sunt incluse in sectiunea care va indica momentul incetarii administrarii produsului Karissa. Tromboze (formarea de cheaguri la nivelul vaselor sanguine). La contraceptivele orale au fost raportate mari riscuri de aparitie a cheagurilor de sange. Femeile mai in varsta (35 de ani si mai mult) care au continuat fumatul in timpul tratament ului cu contraceptive orale au risc mai mare de atac de cord sau accident vascular cerebral. Este important sa intrerupeti fumatul daca folositi contraceptive orale, cum este Karissa. Alti factori de risc, in afara de fumat, cum ar fi tulburari de coagulare preexistente, tensiune arteriala crescuta, depozite grase la nivelul vaselor de sange, diabet, obezitate, pot favoriza aparitia trombozelor. Rar, utilizarea contraceptivelor orale poate determina aparitia unor afectiuni hepatice, cum ar fi icterul si foarte rar a fost asociata cu unele forme de tumori hepatice. Tumorile hepatice pot determina hemoragii abdominal e letale. De aceea, daca apar dureri severe in etajul abdominal superior, care nu trec de la sine, mergeti la medic. Daca credeti ca aveti efecte secundare de la Karissa, intrerupeti tratament ul si mergeti la medicul dumneavoastra cat mai repede. Daca credeti ca aveti un efect nedorit de la Karissa, care nu este descris in acest prospect, anuntati medicul sau farmacistul. Nu utilizati drajeurile daca sunt expirate. Nu lasati la indemana copiilor.

Administrare
1 comprimat pe zi din prima zi a ciclului menstrual. 

Ambalare
Un blister cu 21 drajuri

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.