Prospecte de medicamente

Modafen, 12 comprimate filmate

Un comprimat filmat conţine ibuprofen 200 mg, clorhidrat de pseudoefedrină 30 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, celuloză microcristalină, amidon de porumb pregelatinizat, amidonglicolat de sodiu, povidonă K25, acid stearic, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidroxipropilmetilceluloză, talc, dioxid de titan (E171), macrogol 6000, dimeticonă emulsie SE 2.
 

Mod de Administrare


Adulţi şi copii peste 12 ani: se administrează iniţial 1 – 2 comprimate filmate Modafen, apoi, dacă este necesar, doza se poate repeta la intervale de 4 – 6 ore, fără a depăşi 6 comprimate filmate Modafen pe zi. Comprimatele filmate se înghit întregi, cu puţină apă, preferabil în timpul meselor. Se recomandă ca durata tratamentului să nu depăşească 7 zile.
În cazul apariţiei de disconfort digestiv pe perioada tratamentului (greaţă, vărsăturu, arsuri epigastrice), luaţi medicamentul concomitent cu alimente sau beţi puţin lapte după aceea.

 

Interactiuni


Efectele Modafen şi cele ale altor medicamente administrate concomitent se pot influenţa reciproc. Aceasta se referă în special la produsele ce conţin acid acetilsalicilic, fenobarbital şi glucocorticoizi.
Dacă utilizaţi sau intenţionaţi să folosiţi alte medicamente, indiferent dacă acestea se eliberează cu sau fără prescripţie medicală, adresaţi-vă medicului cu privire la posibilitatea administrării Modafen. Nu utilizaţi alte medicamente cu efecte similare care se eliberează fără prescripţie medicală (medicamente care scad febra, calmează durerile şi ameliorează simptomatologia nazală) simultan cu Modafen , decât dacă vi se recomandă aceasta.

Efecte Adverse


În cazul unor tulburări severe ale funcţiilor renală, hepatică sau cardiacă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră cu privire la posibilitatea utilizării produsului.
Dacă durerile sau febra nu cedează la tratamentul cu Modafen şi persistă mai mult de 3 zile, adresaţi-vă medicului dumneavoastră. Nu utilizaţi Modafen mai mult de 7 zile, decât dacă vi se recomandă acest lucru de medicul dumneavoastră. Sportivii trebuie avertizaţi că pseudoefedrina poate determina pozitivarea testelor antidoping.
Atentionări speciale
Sarcina si alăptarea
Trebuie evitată administrarea Modafen în timpul sarcinii sau alăptării. Dacă sunteţi gravidă, intenţionaţi să rămâneţi sau alăptaţi luaţi legătura cu medicul dumneavoastră.
Contraindicatii
Modafen este contraindicat în caz de hipersensibilitate (alergie) la ibuprofen, acid acetilsalicilic, alte antiinflamatorii nesteroidiene, pseudoefedrină sau la oricare dintre excipienţii produsului; antecedente de astm bronşic asociat cu acid acetilsalicilic sau la alte antiinflamatorii nesteroidiene; tahicardie, hipertensiune arterială, feocromocitom, insuficienţă coronariană severă; insuficienţă hepatică gravă; insuficienţă renală gravă; ulcer gastroduodenal activ; diabet zaharat; hipertiroidism; glaucom cu unghi închis; risc de retenţie urinară cu tulburări uretroprostatice; lupus eritematos diseminat. Produsul nu se va administra copiilor sub 12 ani, la care sunt necesare alte forme farmaceutice cu concentraţii mai mici.

 

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.