Prospecte de medicamente

Mucosin 750 mg/15 ml sirop expectorant pentru adulţi

Ce este Mucosin 750 mg/15 ml sirop expectorant pentru adulţi şi pentru ce se utilizează

Mucosin 750 mg/15 ml sirop expectorant pentru adulţi face parte din grupa: expectorante fără combinaţii cu antitusive, mucolitice. Acest medicament este indicat la adulţi (peste 15 ani) în caz de afecţiune respiratorie recentă asociată cu dificultăţi de expectorare. 

 

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Acest medicament trebuie utilizat în timpul sarcinii numai la recomandarea medicului dumneavoastră. Recomandarea carbocisteinei în timpul sarcinii se va face numai dacă este absolut necesar, după evaluarea raportului beneficiu matern/risc potenţial fetal. Dacă, în timpul tratamentului, descoperiţi că sunteţi gravidă, discutaţi cu medicul dumneavoastră, singurul care poate decide continuarea tratamentului.

Puteţi alăpta în timpul tratamentului cu acest medicament. În cazul administrării acestui medicament la femei gravide sau care alăptează, trebuie avut în vedere conţinutul în etanol de 0,2 g într-o măsură dozatoare a 15 ml sirop. 

 

Cum să utilizaţi Mucosin 750 mg/15 ml sirop expectorant pentru adulţi

Acest medicament nu se administrează la copii cu vârsta sub 15 ani.

Doze

Adulţi (peste 15 ani)

Doza recomandată este de o măsură dozatoare a 15 ml sirop (750 mg carbocisteină) administrată oral de 3 ori pe zi, preferabil la distanţă de ingestia de alimente. Mod şi cale de administrare Administrare orală Clătiţi bine măsura dozatoare după utilizare. Închideţi bine flaconul după utilizare. Durata tratamentului Durata tratamentului este de maxim 5 zile. 

Pentru a citi întreg prospectul, dă click pe PDF-ul de mai jos

 

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.