Prospecte de medicamente

No spa

NoSpa No-Spa 40 mg comprimate este un medicament antispastic. Acest medicament se utilizeaza pentru tratamentul simptomatic al spasmului musculaturii netede: -  asociat bolilor cailor biliare – litiaza biliara, colangiolitiaza, colecistita, pericolecistita, colangita, papilita; -  asociat bolilor tractului urinar - litiaza renala, litiaza ureterala, pielita, cistita si in spasmul sfincterelor vezicii urinare. Acest medicament se utilizeaza ca tratament adjuvant in: -  spasmul musculaturii netede asociat bolilor tractului gastro-intestinal: ulcer gastric sau duodenal, gastrita, spasme ale sfincterelor cardia si pilor, enterita, colita, colita spastica insotita de constipatie si forme de colon iritabil insotite de meteorism; -  dureri de cap cu senzatie de tensiune intracraniana; -  dismenoree (menstruatie dureroasa) asociata afectiunilor ginecologice.

2. CE TREBUIE SA STITI INAINTE DE A UTILIZA NO-SPA 40 mg comprimate

Nu trebuie sa utilizati acest medicament: - daca aveti hipersensibilitate (sunteti alergic) la clorhidrat de drotaverina sau la oricare dintre excipientii produsului; - daca suferiti de insuficienta hepatica, renala sau cardiaca severe; - la copii cu varsta sub 6 ani.

NO-SPA 40 mg comprimate trebuie utilizat cu prudenta cititi mai departe acest prospect:

 la pacientii cu hipotensiune arteriala; - la pacientii cu intoleranta la lactoza, comprimatele pot determina tul¬burari gastro-intestinale, datorita continutului lor in lactoza (un compri¬mat No-Spa 40 mg contine 52 mg lactoza). No-Spa 40 mg trebuie utilizat cu prudenta la copiii cu varsta peste 6 ani, deoarece drotaverina nu a fost evaluata ta acest grup populational.

Sarcina si NoSpa

In general, in timpul sarcinii cereti sfatul medicului dumneavoastra inainte de a utiliza orice medicament. in cadrul studiilor efectuate la animale si la om, nu au putut fi demonstrate efecte toxice asupra mamei sau fatului, in cazul administram acestui medicament in timpul sarcinii. Cu toate acestea, utilizarea drotaverinei in timpul sarcinii necesita prudenta.

Alaptarea si NoSpa

In general, in perioada alaptarii cereti sfatul medicului dumneavoastra inainte de a utiliza orice medicament. Deoarece nu sunt disponibile rezultate ale unor studii adecvate, nu se recomanda administrarea acestui medicament in perioada alaptarii. (1556) 

Sfatul medicului, boli şi afecţiuni, terapii alternative, dietă şi nutriţie - Revista de sănătate Cuget Liber. Pentru o viaţă sănătoasă.